REKLAMI GEÇ

Denizli’de Gaziler Günü kutlandı

Denizli’de Gaziler Günü kutlandı

Denizli’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2021 Pazar, 12:16

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “mareşallik” rütbesi ile “gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 100. yıl dönümü, valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile gaziler ve yakınları katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.


Törende konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkan Vekili Süleyman Tosun, vatan toprakları uğruna canlarını hiçe sayarak savaş meydanlarına koşan tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutladı.


Türk ordusunun önemine değinen Tosun, “Asil Türk Milletinin bağrından çıkmış, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bunda sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet ve bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekün saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ile, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta kalanlara sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.
Vali Atik ve protokol üyeleri, törenin ardından, Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı