REKLAMI GEÇ

Denizli’de Kurban Bayramı tedbirleri alındı

Denizli’de Kurban Bayramı tedbirleri alındı

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken, sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artan hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını engellemek için tedbirler aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2021 Cuma, 17:34

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirleri görüştü. Bu çerçevede başta yol kontrolleri olmak üzere denetim sayıları arttırıldı. İlçe Müdürlüklerinde kurban bayramı süresince nöbetçi veteriner hekim görevlendirmeleri yapıldı. Denizli merkezde hayvan pazarı olarak Denizli Ticaret Borsasının işlettiği Canlı Hayvan Borsasında her türlü idari ve fenni tedbirlerin alınması sağlandı. Gerek hayvan satış yerleri gerekse kesim yapılan yerler düzenli olarak denetleniyor. Kent genelinde alınan tedbirlerle vatandaşların sağlıklı ve güven içerisinde kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için her türlü çalışma yapılıyor.

RUHSATSIZ KURBAN ALMAYIN
Müdürlük vatandaşlara şu uyarılarda bulundu;
“Denizlililer kurbanlık hayvanlarını alırken; öncelikle ruhsatlı ve veteriner hekim kontrolünün olduğu yerlerden almaya ve il içinden gelen sığır cinsi büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi; il dışından sevk edilen tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için veteriner sağlık raporlarının olmasına dikkat etmelidirler.

KESİM İZİN VERİLEN YERLERDE YAPILMALI
Kurban kesimleri ehil kişiler tarafından kurban hizmetleri komisyonunun izin verdiği yerlerde yapılmalı, kesimlerde hayvan refahı ilkelerine göre hareket edilerek kesim işlemi hayvana eziyet edilmeden tamamlanmalıdır. Temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli, iç organlar karkasa bulaşmadan çıkarılmalı, kanın çok iyi akıtılması sağlanmalıdır. Kesim öncesi ya da sırasında hastalık şüphesi bulgularının görülmesi halinde mutlaka Veteriner Hekim tarafından muayene yapılması sağlanmalıdır.

ATIKLAR KONUSUNDA HASSAS OLMALIYIZ
Kurban kesim yerlerindeki atıkların, kan ve diğer organların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmalarının engellenmesi için gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Kurbanlık etler parçalar halinde temiz kaplara konulmalı, güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saati geçmeyecek bir süre dinlendirilip etin soğuması sağlanarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Isısı düşürülmeden buzdolabına konulan etlerde kokuşma ve yeşillenme olacaktır. Bu etlerin tüketilmesi uygun değildir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı