REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor

Denizlili kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor

Denizlili kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor. Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili Kadınlar Platformu” kadınları birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2021 Çarşamba, 11:08

Denizli’de bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili Kadınlar Platformu” Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı platform adına Ayşegül Odabaşıoğlu yaptı. 20 Mart 2021’de gece yarısı çıkarılan ve onaylanan kararla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğini ifade eden Odabaşıoğlu, “Kadınların ve LGBTİ+’ların şiddetten korunması ve eşitlik haklarımızın güvenceye alınması için temel önemde olan İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmaya dönük, bu hukuksuz kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz! Çünkü biliyoruz ki eşitlik hakkımız için verdiğimiz mücadelenin belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni yok etmek isteyenler, eşitsizliğe, şiddete, cinayetlere, tacize, çocuk istismarına, ayrımcılığa, nefret diline, düşmanlaştırmaya, savaş politikalarına, kutuplaştırmaya, emeğimizin gaspına, evlerin, sokakların, işyerlerinin hapishane haline getirilmesine karşı verdiğimiz mücadeleyi de yok etmek istiyor. Erkek şiddetinin bir kez daha teşhir olduğu bu günlerde görüyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı ortadan kaldırmak isteyenler hayatlarımıza kast etmek, bizi olan bitene ‘seyirci’ kılmak istiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı