REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlar, kadına şiddeti kınadı

Denizlili kadınlar, kadına şiddeti kınadı

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Candoğan Parkı önünde bir araya geldi. Platform adına konuşma yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Koç Acar, “Hakkımız olanı ancak sokaklarda alacağız, mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2020 Çarşamba, 18:10

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde, Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyeleri Candoğan Parkı önünde bir araya geldi.

Platform adına konuşma yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Acar Koç, kadına yönelik şiddetin münferit değil, politik olduğunu öne sürdü.

Koç, “Biz kadınlar yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyor. Yılmadan bıkmadan yılladır söylediğimizi bir daha haykırıyoruz, kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir ve bu şiddeti önlemenin en önemli yolu toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanmasından geçer. Şiddeti önlemenin yolu İstanbul sözleşmesinin tüm maddeleriyle hayata geçirilmesinden geçer” diye konuştu.

Hakları olanı sokaklarda alacaklarını belirten Koç, “Hakkımız olanı ancak sokaklarda alacağız, mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

11 Kasım’da Denizli’de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Tuba Tokbaş da unutulmadı, pankartla anıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı