REKLAMI GEÇ

Denizlili kurtarma ekibi 14 yaşındaki Burak’ı kurtarırken, duygusal diyaloglar yaşandı

Denizlili kurtarma ekibi 14 yaşındaki Burak’ı kurtarırken, duygusal diyaloglar yaşandı

Kahramanmaraş merkezli depremde en büyük hasarlardan biri de Hatay’da meydana geldi. Denizli Büyükşehir kurtarma ekipleri Antakya’da depremden saatler sonra enkaz altındaki 14 yaşındaki Burak’a ulaştı. Kurtarma ekipleri ile arasında duygusal diyalog yaşandı: “Korkma, buraya kadar geldik, artık seni bırakmayız!”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2023 Pazar, 10:54

Depremin en ağır hasarlarından birinin yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde Denizlili kurtarma ekibi ile genç depremzede arasında duygusal diyalog yaşandı. Saraykent Mahallesi İnönü Caddesi üzerindeki 6 katlı bir apartman çöktü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kurtarma ekipleri içeride canlı olduğunu tespit edince hemen çalışmaya başladı. İş makineleri ile yüksek çalışma ile başlayan kurtarma harekatı saatler sürdü.

4. katta bulunan bir depremzede için iki kat yukarıdan kazılarak aşağıya doğru inildi. Sonunda Depremzedeyi yaşama bağlayacak küçük bir delik açıldı. İsminin Burak olduğunu söyleyen 14 yaşındaki depremzede ışığı görünce duygulandı.
Sakin görüntüsü dikkat çeken Burak için ekipler seferber oldu. Burak’la ilk göz göze gelen kurtarma ekibi üyesi, “Korkma, buraya kadar geldik, artık seni bırakmayız” dedi. Açılan delikten Burak dışarıya doğru yavaşça çekildi. Burak’ın “Galiba sıkıştım” sözleri duyuldu. Ekip üyeleri yine devreye girerek genci sakinleştirdi ve dışarıya sağ salim çıkardı. Vücudunda herhangi bir yarası bulunmadığı gözlemlenen genç, tedaviye alındı.
Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, “Burak’ın kurtarılması için uzun ve titiz bir çalışma yaptık. Sağ salim çıkardığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı