REKLAMI GEÇ

Denizlili LGBTİ ailelerinden ortak açıklama: ‘Çocuklarımız zarar gördüğünde hesabını kim verecek?’

Denizlili LGBTİ ailelerinden ortak açıklama: ‘Çocuklarımız zarar gördüğünde hesabını kim verecek?’

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasının protestoları sürerken, aralarında Denizli LGBTİ+ bireylerin ailelerinin de bulunduğu dernekler ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, “Çocuklarımız ne yanlıştır ne de yalnızdır, bu ülkenin eşit, özgür ve onurlu yurttaşlarıdır” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2021 Çarşamba, 14:34

Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu, Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG), Akdeniz Antalya Aileleri Grubu ve İzmir LGBTİ+ Aileleri Grubu; Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına karşı protesto hakkını kullanan öğrenciler üzerinden LGBTİ+’lara karşı örgütlenen nefret ortamı saldırılarla ilgili açıklama yayınladı.

Bianet.org’da yer alan ve “Çocuklarımız ne yanlıştır ne de yalnızdır, bu ülkenin eşit, özgür ve onurlu yurttaşlarıdır” denilen açıklama özetle şöyle:
“Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve + olan anne babalar olarak son dönemde LGBTİ+’lara yönelik aşağılamalara, sözlü ve fiziksel saldırılara, hedef göstermelere karşı açıklamamızdır:

“Çocuklarımız ne yanlıştır ne de yalnızdır, bu ülkenin eşit, özgür ve onurlu yurttaşlarıdır.

“Son günlerde sık sık duyduğumuz LGBTİ+ kısaltması hep birlikte yasadığımız, hepimiz gibi eşit haklara sahip olan lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve + olan çocuklarımızı ifade etmektedir. LGBTİ+lar bazılarınızın komşusu, bazılarınızın iş arkadaşı, bazılarınızın bizim gibi akrabasıdır.

“Her gün yanı başınızdadırlar. Birlikte işe gidersiniz, yolda selamlaşırsınız, okula gidersiniz, otobüste yan yanasınızdır, Herkes gibi günlük hayatın içindedirler, yaptıkları her alışverişte vergi verirler, mutludurlar, mutsuzdurlar, belki canları sıkkındır, belki keyiflidirler, belki güler, belki ağlarlar. Uzun lafın kısası, sizden biridirler.

‘SAPKINLIK SÖYLEMİ BİZİ YARALIYOR’
“Sadece son günlerde değil, uzun zamandır LGBTİ+ kısaltması ‘terör örgütü’ ifadesiyle, ‘sapkınlık’ gibi kelimelerle bir arada kullanılıyor. Bu söylemler en çok biz çocukları LGBTİ+ olan anne ve babaların canını yakıyor. Bu ülkede yaşayan herkesin temel hak ve özgürlüklerini korumakla yükümlü olan merciler, milyonlarca insanla aynı dilleri konuşan, aynı şarkıları söyleyen, aynı fıkralara gülüp, aynı şekilde dans eden çocuklarımızı, herkes gibi birer insan olan çocuklarımızı, cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimleri yüzünden ne hakla hedef gösterirler? Ne hakla ötekileştirir, ne hakla nefret objesi haline getirirler?

‘VİCDANİ SORUMLULUĞUNU TAŞIYABİLECEK MİSİNİZ?’
“Bütün dünyada LGBTİ+ onurunun ve özgürlüğünün simgesi olan gökkuşağını, hani güneşin açtığı her yağmurlu havada gökyüzünde beliren o yedi rengi bile suçlu ilan ediyorsunuz. Bir üniversite kulübünde bulunması son derece normal olan gökkuşağı bayrağını ‘ele geçirildi’ diye lanse ediyorsunuz.

“Sosyal medyada, görsel ve işitsel medyada çocuklarımıza yönelik nefret söylemlerinin, nefret suçlarının haddi hesabı yok. Bunlara karşı en küçük bir işlem yapılmıyor, aksine, bir kısım devlet yöneticisi bunu daha da tahrik ediyor, nefretin önünü açıyor. Yarın çocuklarımızdan biri, bu tahriklere kapılan bir kendini bilmez tarafından zarara uğratılsa, bunun hesabını kim verecek? Vicdani sorumluluğunu taşıyabilecek misiniz?”

“Çocuklarımızı hedef gösterenlere, nefret objesi haline getirenlere sesleniyoruz: Biz anneler ve babalar ve kardeşler ve akrabalar her zaman çocuklarımızın yanındayız. Hepimiz eşitiz, hepimiz farklıyız. Gökkuşağının renkleri zenginliğimizdir, sizin de zenginliğinizdir. Sizin tek renkli dünyanızı da aydınlatır. Gelin, çocuklarımıza sapkın, terörist, şu, bu demekten vazgeçin. Hep söylediğiniz gibi, sadece kendiniz gibi düşünenlerin değil, herkesin temsilcisi olun!”

“Demokratik değerlerin işlediği bir ülkede yaşamak isteyenlere sesleniyoruz: Gün, birleşme ve dayanışma günüdür! Özgür ve onurlu bir yaşam sürmekten başka bir şey istemeyen çocuklarımızın yanında olalım. Dünyanın ve ülkemizin de kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 1. Maddesi ‘Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar’ der. Bu maddenin hayata geçirilmesi bizim elimizde. Hepinizi çocuklarımıza destek olmaya, bunu yüksek sesle dile getirmeye davet ediyoruz!”

“YANLARINDAYIZ”
Boğaziçi Üniversitesi mezunu LGBTİ+’lar bir açıklama yayınlayarak herkesi ayrımcılığa karşı LGBTİ+ var oluşlarla dayanışmaya ve yaşamdan yana tavır almaya çağırdı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

“Anayasal ilkelerin teker teker çiğnendiği bu süreci izlemekten büyük bir üzüntü duyuyoruz. Politik bir atama ile Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirilen Melih Bulu’ya karşı yürütülen mücadele boyunca; başta üniversite özerkliği olmak üzere; cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve dışavurum temelli ayrımcılığa karşı korunma hakkı, ifade özgürlüğü, toplanma ve örgütlenme özgürlükleri, seyahat özgürlüğü, eğitim hakkı, bedensel ve ruhsal bütünlüğün korunması hakkı, konut dokunulmazlığı ve diğer pek çok hak ve özgürlük ihlal edilmiştir. Demokratik bir ülkede gerçekleşmeyeceğinden emin olduğumuz bu süreçte dayanışma ruhunun ve çok sesliliğin rengini soldurmayan Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bileşenlerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

Haberin tamamını okumak için linki tıklayın:
https://bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/238649-cocuklarimiz-zarar-gordugunde-hesabini-kim-verecek

Yorumlar

mehmet akşit   -  Bağlantı 4 Şubat 2021, 11:02

artık utanmada kalmamış eskiden bu tür davranışlar gizlenir kimse duymasın denirdi şimdi nerdeyse ana baba gururduyacak

Muhammed mert   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 22:31

Bu sapkınların bildirisini yayınlamak bile onlara dolaylı da olsa bir destektir. Bu milletin değerleriyle ana arterleriyle oynamayın. Bu ahlaksızlığı tercih hakkı olarak görmüyoruz. Bu ülkede pompei tarzı yaşama asla izin vermeyeceğiz.Ahlak edep yahu

Zeki YILDIZ   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 21:34

Sapkınlık başka ne olabilir. (Editör bunu engelleyecek)

Bilal   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 19:50

Lgbt li olarak Amerika nın Terörist saydığı kişilerle bayrak pankart veya aynı yerde alsanız Amerika eline kolunu bağlar bekler miydi Lgbt tehlikedeyse orada bulunan aklı başında liderleri yokmubu kadarmıTürkiye Cumhuriyeti Devletinden nefret ediyorl

Bilal   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 19:46

Kız kıza veya erkek erkeğe seviş veya öpüş kimse birşey demez sadece ayıplar ama ayıplayanlar da kendilerince haklıdır hoşgörülü olacaksınız bizler kesinlikle böyle şeylere alışık değiliz benim dinimde olmayan uygulamaya zorlayamazsın.

Bilal   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 19:43

Uslu duran her kişi Lgbt ci de olsa Devlet güvencesi altındadır ama yeter ki uslu dursunlar Pkk ya ve kollarına yem olmasınlar olurlarsa ki bazı Lgbt Pkk ve kollarına Fetö ye yem olmuş durumda kusura bakmayın ama birazcık suçu da kendinizde arayınız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı