REKLAMI GEÇ

Dünya basın özgürlüğü günü mesajları

Dünya basın özgürlüğü günü mesajları

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle yerel yöneticiler ve meslek örgütleri bildiri yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2020 Pazar, 12:47

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bizlerin adeta gözü, kulağı olan, gece gündüz demeden çalışan, en zor şartlar altında bile haber alma hakkımızı sağlayarak bizlere doğruları ve gerçekleri aktarmak için fedakarca mücadele eden basın mensuplarımızın her yanındayız” dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay, “Tutuklanan, hüküm giyen, gözaltına alınan, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, fikir özgürlüğü kısıtlanan, kalemi susturulan, haberleri sansürlenen, otosansüre itilen gazeteciler, her koşulda işini hakkıyla yapmak için var gücü ile çalışıyor. Bizler basın emekçileri olarak, tüm baskı koşullarına rağmen umutluyuz” dedi.

Yeni Medya Yayıncıları Derneği Başkanı Sedat Kurt, “Günümüzde üzülerek söylemek gerekirse basın özgürlüğü giderek daralmaktadır. Yalnız iktidardan değil, muhalif kesimlerden de eleştiriler karşısında ağır tepkiler alan, hakaretlere, aşağılanmalara maruz kalan, hatta tehditlere ve hürriyet kısıtlamalarına kadar sürüklenen Türk basını, düşürüldüğü bu durumdan ancak ve ancak ülke demokrasisi için ne kadar büyük bir önem taşıdığının anlaşılmasıyla çıkabilir” dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da, basının halkın sesi olduğunu, özgür ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiği sürece de hep gür bir ses olarak kalacağını vurguladı. Basın çalışanlarının gününü kutlayan Başkan Erdoğan, “Milletin gözü kulağı bildiğimiz, mesai mevhumu olmaksızın gece gündüz demeden en zor şartlarda bile çalışarak halkın haber alma özgürlüğünü karşılayan basın çalışanlarının hakkı ödenmez. Halka gelişmeler ile değerlendirmeleri, en hızlı ve doğru bir şekilde aktarmak için canı pahasına da olsa takdire şayan bir mücadele gösteren basın mensuplarımızın her zaman yanındayız. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı