REKLAMI GEÇ

DSİ içme suyu arıtma tesisi çalışmasını sürdürüyor

DSİ içme suyu arıtma tesisi çalışmasını sürdürüyor

DSİ Genel Müdürlüğü’nün bir süre önce başlattığı içme suyu arıtma tesisi projesi devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 19 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu sorununu ortadan kaldıracak tesisin günlük arıtma kapasitesinin 100 bin metreküp olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2020 Cuma, 10:24

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 2018 yılında ihale edilen Denizli içme suyu arıtma tesisi projesiyle ilgili bilgi verdi. Akbaş Barajı ve Pınarbaşı kaynaklarından alınacak suyu arıtacak olan tesisin günlük kapasitesi 100 bin metreküp olacağını belirten Yıldız, “Denizli içmesuyu arıtma tesisi projesi ile Denizli ili Honaz ilçesi, Kaklık, Menteşe, Dereçiftlik, Aşağıdere, Karateke, Emirazizli, Ovacık, Gürleyik, Kocabaş, Kızılyer, Salihağa, Ahmetli, Üzerlik, Tosunlar, Sığma, Şamlı ve Mahmutlu Mahalleleri olmak üzere toplam 19 adet yerleşim yerinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak” dedi.

Denizli İçmesuyu Arıtma Tesisiyle Denizli’ye menba kalitesinde içme ve kullanma suyu verileceğini belirten Yıldız, “Arıtma tesisinde idari binanın beton imalatları, ozan jeneratör binasının temel ve betonarmesi, çevre duvarı ve ENH imalatı tamamlandı. Giriş havalandırma binası, hızlı kum filtre binası ve filtre geri yıkama suyu kazanım tankı perde betonları dökülüyor. Hızlı yavaş karıştırıcı yapısının temel kazısı tamamlandı, beton imalatlarına başlandı. İçme suyu arıtma tesisinde çalışmalar aralıksız devam ediyor” dedi.

Yorumlar

atilla   -  Bağlantı 24 Temmuz 2020, 14:34

siz önce 100 nüfuslu Attuda Hisarköyün su sorununu halledin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı