REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten ses getiren eylem

Eğitim-İş’ten ses getiren eylem

Eğitim-İş Denizli Şubesi, eğitimcilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem düzenledi. Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan,

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2021 Perşembe, 12:16

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve sendika üyeleri Candoğan Parkı önünde eylem yaptı.

Yaşanan ekonomik sorunlar ve eğitim emekçilerin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Aydoğan, eğitim emekçileri, işçi ve emekçi sınıfı hiçbir dönemde bugünkünden daha zor ekonomik şartlar görmedi. Cebindeki parası hiçbir zaman bugünkü kadar erimedi. Sabah evden çıkarken cebimize koyduğumuz para akşam eve dönene kadar döviz, borsa ve altın karşısında eriyip değersizleşmektedir. Emekçiler her günün sonunda daha da yoksullaşmaktadır” dedi.

Toplu sözleşme masalarında eğitimcileri yok sayanların, 24 Kasımlarda yılda bir kez anımsayıp, cilalı laflar sarf ettiklerini dile getiren Aydoğan, “Her türlü mevzuat değişikliği bir kalemde onlar için oluvermektedir. Ama öğretmene gelince, emekliye gelince yıllarca bekletmesini biliyorlar. Bir kez olsun duyamadık Milli Eğitim Bakanlarından, ‘Öğretmenime Dokunma’ diye. Bizlere sahip çıkmayan, öğretmenime uzanan eller kırılsın diyemeyen Milli Eğitim Bakanları istemiyoruz artık” dedi.

Adaletsiz düzenin bir an önce bitmesini isteyen Aydoğan, “Söz verilmesine rağmen yaşama geçirilmeyen 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz. Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesi istiyoruz. Ek ders ücretlerimizin emekliliğe sayılmasını talep ediyoruz. Eğitim emekçilerinin köle değil geleceğin mimarları olduğunun idrak edilmesini istiyoruz. Sadece öğrencilerimiz ve kendimiz için değil ülkemizin geleceği için laik, bilimsel, demokratik, karma ve kamusal eğitim istiyoruz. Eğitim kurumlarımızın personel ihtiyacının, hükümetin ekonomi ve eğitimde din eksenli politikaları ile değil nesnel ve bilimsel kriterlerle belirlenmesini talep ediyoruz. Yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel istihdam edilmesini istiyoruz. Eğitim-iş, bu yoksulluk düzenine karşı haklarımızı aramaya, mücadeleye devam edecektir. Sizin olsun rantınız, bordronuz, zamlarınız. Onurumuzla mücadelemiz bizim temel ilkemiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı