REKLAMI GEÇ

Eğitimcilerden okul öncesi tepkisi

Eğitimcilerden okul öncesi tepkisi

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri tüm kurumlar kapalı olmasına rağmen okul öncesi eğitimin devam etmesini protesto etti. Candoğan Parkı önünde açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, bu kararın akıl ve mantıkla açıklanamayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2020 Cumartesi, 18:23

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve orta dereceli okullarda uzaktan eğitim kararı vermesine rağmen okul öncesi eğitimi kapsam dışına çıkarmasına eğitimcilerden sert tepki geldi.
Candoğan Parkı önünde bir araya gelen eğitimciler kararı protesto etti.

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, tüm eğitim kademelerinde pandemi ve sağlık gerekçeleriyle 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verildiğini hatırtarak, akşamdan sabaha alınmış bir karar ile okul öncesi eğitim kurum ve sınıflarının yeniden açıldığını söyledi. Bu kararın eğitim öğretim süreci ile ilgisi bulunmadığını belirten Aydoğan, “Bu karar akıl ve mantıkla açıklanamaz!” dedi.

Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı eğer okul öncesi eğitimi olmazsa olmaz görüyorsa, öncelikle okul öncesini zorunlu eğitim kapsamına almalıdır. Bu, yıllardır bizim de haklı bir talebimizdir. Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan tedbirlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ortada iken ve 20 yaş altı vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması söz konusu iken, Milli Eğitim Bakanlığının, okul öncesi eğitim kurumlarını açmaya yönelik aldığı kararın bilimsel açıdan anlatılabilir tarafı yoktur. Bu karar, okul öncesine sakat bakış açısının da ispatıdır. Fakir Baykurt’un dediği gibi, ‘Öğretmenler egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakaların çocuk avutucuları değildirler.’ Bugün okuma yazma öğrenme aşamasında olan ilkokul 1. sınıflarda, geleceklerini belirleyecek sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıflarda dahi eğitime ara veren Bakanlığın okul öncesini yeniden açması kabul edilemez” dedi.
Bakanlığın karardan geri dönmesini isteyen Aydoğan, “Henüz çok küçük yaş grubunda olan, gelişimsel olarak kendini koruyamayacak çocukları tehlikeye atmakla eşdeğer ve tamamen ekonomik kaygılarla alındığı açık olan, üstelik Dünya Çocuk Hakları Günü’nde alınan bu çelişkili karardan geri dönülmelidir. Devlet, ‘çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini sağlamakla sorumludur. Ülkeyi yönetenler, çocukların korunmasına ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemektedir. Hükümet küçük çocuğu olan anne ve babaları özel sektör ve kamu fark etmeksizin esnek çalışma kapsamına alarak, salgının yayılmasına ve anne babası çalışan çocukların evlerinde kalmasına yönelik tedbirler almalıdır. Ekonomik kaygılar, özel sektör baskıları insan sağlığından daha önemli değildir. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığını ve hükümeti tekrar uyarıyoruz. Bu uygulamadan derhal vazgeçin. Yoksa öğrenci ve öğretmenlerimizi korumak için hakkımız olan kararları almaktan geri adım atmayacağız” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 23 Kasım 2020, 08:32

Pandemi döneminin ilk etabında Cumbaşkani bir şey demişti Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak evet laf atılan İmam ve Öğretmenler Devlet görev verdikçe yerine getiriyorlar Allah razı olsun ama laf atanlar nerden bilecekler.

Bilal   -  Bağlantı 23 Kasım 2020, 08:30

Halkın ićinde bir de siyasi ideolojik partisi varsa son 5 yılda Bankamatik Memur bir şey tutturmuşlar o laf söyleyenler acaba niye İmam Hemşire Öğretmen olmadı eee okuyamadım veya okutulmadım o da Öğretmenin İmamın adla sorunu değildir.

Bilal   -  Bağlantı 23 Kasım 2020, 08:27

Devlet Memurunu her alanda kullanabilir çünkü Devletin bir Üyesisin gerekirse Filyasyon ekibinde veya Cenaze Defin işlemlerinde bu İmamlar için de Òğretmenler için de geçerlidir Devlet kişisel görüşlere asla yer vermez bunları aslında bilmeniz laz

Bilal   -  Bağlantı 23 Kasım 2020, 08:24

Hüseyin Bey Pandemi endişenizi anlıyoruz elbette eğer ki Öğretmenler Devlet Memuru ise Devletin koyduğu kurallara da uymak zorunda Devlet Memuru Yasasında Kurallar bellidir Yok biz Bakıcı değiliz demek Memur olduğuna inkar etmek demektir.

muharrem   -  Bağlantı 23 Kasım 2020, 08:03

ben esnafım her gün 06,40 dükkan acıyorum 22,00 dükkan kapatıyorum 15 saat çalışıyorum zahmet olmazsa 5 saat te arkadaşlar çalışıversin

hüseyin kara   -  Bağlantı 22 Kasım 2020, 22:02

öğretmenlerin isteklerini anlamadan yaptığınız yorumlara inanamıyorum malesef bu zihniyetle bu pandemi asla bitmez pandemiden daha kötüsü insamları anlayamammaktır. öğretmenlerin bu haklı direnişlerinde haklıdır.pandemideyiz beyler lütfen biraz saygı

Turgut   -  Bağlantı 22 Kasım 2020, 12:55

Yan gel yat maaşı al, iyi alıştınız… Diğer çalışanların riski yok mu? Ülkenin bu halde olmasının tek sebebi basiretsiz öğretmen sınıfıdır…

Yazıklar olsun size   -  Bağlantı 22 Kasım 2020, 08:08

Nedir bu ya. Ne yapacaksınız kardeşim siz. Birde tüm kurumlar kapalıyken diye yalan söylüyor hangi kurum kapalı sgkmı maliyemi il tarımmı ormanmı belediyelermi. İsreseniz gelin sağlık müdürlüğüne görevlendirilenlerle değiştirelim sizi.

Bilal   -  Bağlantı 21 Kasım 2020, 21:04

Ben de Milli Eğitim Bakanına kızgınım ama bu yazıda yani Öğretmeniz Çocuk Bakıcısı Değil demek isteyenler bir zahmet Pazartesi gününden itibaren Memurluktan istifa edebilirler Devlet zorla bir işi yaptırmaz sevmiyorsan istifanı basarsın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı