REKLAMI GEÇ

Eski Rektör Bağ’ın eşine özel açtığı kadro iptal edildi

Eski Rektör Bağ’ın eşine özel açtığı kadro iptal edildi

Pamukkale Üniversitesi’nin eski rektörü Hüseyin Bağ’ın eşine özel Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde açılan kadro ile birlikte 8 kadronun iptali Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2020 Çarşamba, 15:25

Pamukkale Üniversitesi’nin görevden alınan eski rektörü Hüseyin Bağ, Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM) idari personel olarak çalışan eşini akademik kadroya almak için adrese teslim sınavla kadro açmıştı.

Bu olay ülke gündemine gelince YÖK, Bağ’ı görevden aldı. Rektörün görevden alındığı gün yapılması gereken sınavın akıbeti ilgili bilgiye ise ulaşılamamıştı. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan iptal kararıyla Derya Bağ için açılan adrese teslim kadro ile birlikte Pamukkale Üniversitesi’ndeki 8 kadro iptal edildi.

Böylelikle, Derya Bağ’ın alınacağı iddia edilen kadronun iptal edilmesiyle sınavın bir hükmü kalmadığından atama da yapılamadı. Zaten PADAM’ın internet sitesinde Derya Bağ’ın halen idari personel kadrosunda bulunduğu görülüyor.

Kararda, Derya Bağ’ın alınacağı PADAM ile birlikte çeşitli meslek okullarına ve araştırma merkezlerine alınacak olan 8 öğretim üyesinden de vazgeçildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan iptal kararı şöyle:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı