REKLAMI GEÇ

Esnaf Denizli’nin göbeğinde top oynadı

Esnaf Denizli’nin göbeğinde top oynadı

Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Denizlililer evlere kapanınca, satışları düşen esnaf çaresiz kaldı. Mecburen işyerlerini açan Delikliçınar Meydanı ve çevresindeki esnaflar da meydanda top oynayarak vakit geçirmeye çalışıyor.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 22 Mart 2020 Pazar, 15:31

Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içinde Türkiye dahil çok sayıda ülkeyi etkisi aldına alan koronavirüs hem sağlığı hem de ekonomiyi vurdu. Salgın hastalık yüzünden birçok iş yeri kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Delikliçınar’da kepenk kapatmayan bazı esnaflar, vakit geçirmek için farklı yollar denemeye başladı. Meydanda ve kaldırımda futbol oynayan esnaflar, vakit geçirmeye çalışıyor.

Çınar’ın hiç bu kadar boş olmasına alışkın olmadığını söyleyen esnaflar, işlerin bıçak gibi kesildiğini ve ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ettiler.

Çınar’da telefonculuk yapan Kadir Karadağlı, Denizli Haber’e yaptığı değerlendirmede, birçok esnaf arkadaşının kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Karadağlı, “Çok ciddi zararım var, esnaf olarak kan ağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha kötü olacağını düşünüyoruz. Diğer esnaf arkadaşlarım kepenk kapatmak zorunda kaldı. Önümüzdeki günlerde aynısı bize de olacak gibi gözüküyor. Sokağa çıkma yasağı getirilsin en kısa zamanda bu salgın hastalık çözülsün. Bizim esnaf olarak istediğimiz lütfen sesimizi duyun. 15 yıldır Çınar’da esnafım hiç Çınar’da top oynamadım, çünkü vaktim yoktu. Denizli’nin göbeğinde işsizlikten ilk defa top oynuyoruz. Yapacak başka bir şey yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı