REKLAMI GEÇ

Fırıncılar Odası’ndan pide açıklaması: Satışına engel yok

Fırıncılar Odası’ndan pide açıklaması: Satışına engel yok

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “İftardan iki saat önce üretim duracak, ancak satışı devam edecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2020 Salı, 14:06

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine gönderilen Ramazan tedbirleri genelgesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, iftara 2 saat kala pide üretiminin durdurulacağı ifadesinin pide satışını kapsamadığını söyledi. Karadaban, “2 saat öncesinden tüm üretim duracak ancak pide satışı herhangi bir yasak veya önlem olmadıkça devam edecek” dedi.

Kıyma, yumurta ve benzeri katkı maddeleriyle pide imal eden ve satan pide salonlarının da siparişlerini iftardan 2 saat öncesine kadar aldığını ifade eden Karadaban, sonrasında paket servisle pide satışına devam ettiğini dile getirdi.

Karadaban, “Ramazan pidelerinin üretimi ve satışı konusunda ince bir detay bulunuyor. Genelgeye göre, ‘Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının oluşturacağı yoğunluk korona virüs salgın riskini artıracağından fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı iftardan 2 saat önce sonlandırılacak’ ifadesi yer alıyor. Bu ifade üretimin ve siparişin sonlandırılacağını belirtiyor, ancak pide satışını yasaklamıyor. İftar saatinden 2 saat üretim duracak, ancak satış devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı