REKLAMI GEÇ

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 28. yıldönümünde anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 28. yıldönümünde anıldı

24 Ocak 1993’te Ankara’da suikasta kurban giden gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 28. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu tarafından valilik önünde düzenlenen törende anıldı. Törende konuşan Platform sözcüsü Müjdat İlhan, “Ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi” diyen o yüce gönüllü insanı unutturmayacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2021 Pazartesi, 15:29

Denizli Demokrasi Platformu, 24 Ocak’ta evinin önünde suikasta kurban giden Uğur Mumcu başta olmak üzere Muammer Aksoy, Gaffar Okkan, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Necip Hablemitoğlu için Denizli Valiliği önünde anma töreni düzenledi.

Törene, Baro Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Pamukkale ilçe Başkanı Arda Arpacı, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay, ADD Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay ve STK temsilcileri katıldı.

Tören, kaybedilen aydınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ONLAR SUSMADI, SUSTURULAMAYACAKLAR
Törende konuşan Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü Müjdat İlhan, aydınların “Fikirler ölmez” diyerek düşünceleriyle, idealleriyle ve ilkeleriyle yol göstermeye devam edeceklerini belirterek, onların fikirleri ve idealleri doğrultusunda mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti. İlhan, “Onlar susmadılar, susturulamayacaklar” dedi.

“UĞUR MUMCU DİNLENSEYDİ 15 TEMMUZ DARBE GİRŞİMİ GERÇEKLEŞMEYECEKTİ”
Müjdat İlhan, gazeteci Uğur Mumcu’nun günümüzü o zamanlardan öngördüğünü ve söylediklerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

İlhan, “Kanıtlanan bir başka gerçek de ‘hukuk devleti’ sisteminin vazgeçilmez varlığı ve önemidir. ‘Hukuk Devleti’nin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir diyordu. Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canlarını bu uğurda kaybedenlerin uyarıları dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi” dedi.

İlhan konuşmasını, Mumcu’nun “Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım unutma bizi bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi. Hep birlikteyiz ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi” sözleriyle tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı