REKLAMI GEÇ

Hayvan pazarında el sıkışarak pazarlık yasaklandı

Hayvan pazarında el sıkışarak pazarlık yasaklandı

İl Hayvan Zabıtası Komisyonu tarafından 18 Mart’ta kapatılan hayvan pazarlarına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi. 1 Haziran’da açılan hayvan pazarlarında geleneksel hale gelen el sıkışarak pazarlık yapılması yasaklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2020 Cuma, 11:53

Koronavirüs salgını nedeniyle 18 Mart’ta Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığındaki İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından Acıpayam, Çivril, Tavas Canlı Hayvan Pazarları ile Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı kapatılmıştı.

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kapatılan canlı hayvan satış yerlerini 1 Haziran itibariyle yeniden açtı. Ancak hayvan pazarlarında yeni düzenlemeler ve kurallar hayata geçirildi.

Buna göre hayvan pazarlarına girişte maske takılması zorunlu hale getirildi, giriş yapan herkesin ateşi ölçülecek. Pazarlara giriş ve çıkışlar tek noktadan, farklı kapılardan yapılacak, dezenfeksiyon işlemi titizlikle yürütülecek, hayvan pazarlarında hijyen en üst seviyeye çıkarılacak.

EL SIKIŞARAK PAZARLIK YOK
Komisyonun aldığı en önemli karar ise pazar içerisinde fiziki temastan kaçınılması oldu. Bu da hayvan alırken gelenek hale gele el sıkarak pazarlığı ortadan kaldırdı.

Sosyal mesafeyi etkileyecek kalabalıkların olması durumunda görevliler müdahale edecek, hayvan pazarında görevli resmi veteriner hekimlerin bulundukları yerlere vatandaşların girişleri yasaklanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı