REKLAMI GEÇ

İç sularda balıklar bu hale geldi: Balıkçılara ‘tüketmeyin’ uyarısı yapıldı

İç sularda balıklar bu hale geldi: Balıkçılara ‘tüketmeyin’ uyarısı yapıldı

Kaçak avcılardan ele geçen balıklarda parazite rastlandı. Bölgedeki iç sularda iki parazit ve bir bakteri türünün balıkları öldürdüğü belirlendi. Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları Derneği (DENOLDER) Başkanı Serkan Akdere, dün itibarıyla av yasağının kalktığı kentteki balıkçıları uyararak, “Vatandaşlarımızı uyarıyoruz, sakın bu balıkları tüketmeyin” dedi.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2021 Çarşamba, 15:11

Kaçak avcılardan elde edilen balıklarda iki parazit ve bir bakteri türüne rastlandı. Parazitlerin balıklarda gözle görülür yaralar oluşturduğu ve ölümüne neden olduğu tespit edildi.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu (ASOF) yaptığı çalışma sonrası parazit etkisinin başka akarsularda da rastlandığı bildirildi. ASOF Başkanı Serkan İnanç, Ankara bölgesinde parazite rastlandığını ayrıca komşu dört ilde daha aynı durumun görüldüğünü belirtti.

İÇ SULAR İÇİN CİDDİ SIKITILAR OLUŞABİLİR
ASOF’tan yapılan yazılı açıklamada, “Ankara’da yasadışı yollardan yakalanan balıklarla ilgili tarafımıza ürküten bazı görüntüler ulaştı. Dün geceden bu yana yaptığımız araştırmalar neticesinde bu durumun birçok ilde de mevcut olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Balıklardaki bu görüntüler zıpkın, elektroşok ya da ağ yarası olarak düşünüldüğünden dolayı hastalık ile ilgili dikkate almayan bölgeler de olmuş. Birçok bölgeden bu konu ile ilgili su ve balık numunesi alınıp incelemeye de gönderilmiş. Kesin olmamakla beraber edindiğimiz bilgilere göre yapılan laboratuar araştırmalarında balıklarda parazitler ve bakteri bulunmuş. İç sularımızda yeni sezonun açılması ile birlikte ciddi sıkıntılar olabilir düşüncesindeyiz. Federasyon olarak ilgili kurumlara bilgi vermiş bulunmaktayız. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Yasadışı yollardan yakalanan ya da gerçekten iç sulardaki ticari sahalardan kuralına uygun yakalanan balıklara bu sıralar çok dikkat edilmesi ve böyle bir durum ile karşılaşıldığında ilgili kurumlara bilgi verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz” ifadeleri kullanıldı.

DENOLDER’DEN UYARI
Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları Derneği (DENOLDER) Başkanı Serkan Akdere de konuya dikkat çekti.

Akdere, “Ankara ve çevresinde yaşanan balık ölümleri ve hastalığa benzer durumlara Denizli’de rastlanırsa vakit kaybetmeden derneğimize ya da yetkili mercilere konuyu ulaştırmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz, sakın bu balıkları tüketmeyin” dedi.

Yorumlar

Erhan Düzen   -  Bağlantı 5 Haziran 2021, 07:47

Denizli vali RECEB YAZICIOĞLU GÖKPNAR BARAJINA atık su yani şehrin kanalizasyon suyunu bağladılar utanmadan yağmur su hattı diyorlar bu balıklarda parazit de olur mantara olur

Öner   -  Bağlantı 3 Haziran 2021, 17:55

İç sulardaki balık çiftliklerindeki yemlerden kaynaklı olmasın. Balık çiftliklerine bi dalgıç insin baksın sepetlerin altı sazan dolu cok da iri. Ama hepsi yaralı.

soru yorum   -  Bağlantı 2 Haziran 2021, 17:36

Marmarada deniz salyası, iç sulardaki balıklarda parazit ve hastalıklar… bu işte bir iş var. Bunların kendiliğinden oluştuğunu söylemek saflık gibi geliyor bana.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı