REKLAMI GEÇ

Işıklı Gölü’nün koruma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Işıklı Gölü’nün koruma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Ege Bölgesinin en büyük tatlı su gölllerinden biri olan Işıklı gölü, Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Alanı” olarak tescil ve ilan edildi. Kararı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin sosyal medyadan duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2020 Cumartesi, 12:14

Denizli’ye 110 Çivril’e 10 kilometre uzaklıkta olan, barındırdığı doğal yaşam ve Nilüfer çiçekleri ile doğa tutkunlarının her dönem uğrak yeri olan Işıklı Gölü için önemli bir karar daha alındı.

Işıklı Gölü ve çevresi “Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Alanı” ilan edildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Işıklı Gölü’nün korunması ve doğal güzelliğinin sürdürülebilmesi için büyük önem taşıyan kararı AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin sosyal medyadan duyurdu.

Tin paylaşımında, “Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tabiat Varlıkları Koruma Kararına göre Çivril’deki Işıklı Gölü ‘Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Alanı’ olarak tescil ve ilan edilmiştir. Denizli’mizin doğal alanları doğal kalacak, koruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

eray   -  Bağlantı 18 Ekim 2020, 00:23

artık çok geç sulama sezonu bitti yani lazım değil kullanan kullandı bu kararın bi anlamı yok. yağış az olursa önümüzdeki yıl araziler nasıl sulanır. göl o zaman artık fotoğraflarda hatıra kalır..

İbrahim   -  Bağlantı 17 Ekim 2020, 13:00

Denizli’de koruma altında olduğu söylenen 3 göle gittim malesef koruma altında değiller gibi ne vatandaş koruyor ne de yetkililer ama koruma altında mı koruma altında sorsan herkes temiz iyi de kim atıyor bu çöpleri uzaylılar mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı