REKLAMI GEÇ

İŞKUR’dan öğrencilere meslek seçimi testi

İŞKUR’dan öğrencilere meslek seçimi testi

İŞKUR, Denizli’de meslek seçimi aşamasında olan lise öğrencilerinin yetenek, kişilik ve mesleki eğiliminin tespit edilmesi amacıyla başlattığı Mesleki Yönelim Test Batarya testi, kentteki lise öğrencilerine uyguluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2021 Perşembe, 16:16

Denizli İŞKUR meslek seçme aşamasındaki gençlere yönelik, öğrencilerin yetenek, kişilik ve mesleki eğiliminin tespit edilmesi amacıyla, İş ve Meslek Danışmanlarınca uygulanmak üzere Mesleki Yönelim Test Bataryası (MYTB) hizmeti vermeye başladı.

Bölüm seçme veya bölüm değiştirme aşamasında yardımcı olabilecek Mesleki Yönelim Test Bataryası ile öğrencilerin doğru mesleğe yönlendirilerek iş gücü piyasasına daha verimli ve işini severek yapan bireyler kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 11. ve 12. Sınıfta olan 140 öğrenciye Denizli İŞKUR tarafından Mesleki Yönelim Batarya Testi uygulandı.

İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası, bilimsel açıdan geçerliliği ve güvenirliği araştırmalarla kanıtlanmış “Genel Yetenek, Mesleki Eğilim ve Mesleki Kişilik” testlerinden oluşuyor.

Test ile öğrencilerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımalarını ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedefleniyor. Bilgisayar üzerinden yapılan test, kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini; böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı