REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl coşkusu

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl coşkusu

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Denizli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2021 Cuma, 17:52

Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen anma programında konuşan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Millî marşlar, bir milletin varlık ve bağımsızlık duygularının en önemli ve en etkili sembolleridir” dedi.

İstiklâl Marşı’nın vatan, millet ve bayrak sevgisinin en derin ifadesi olduğunu söyleyen Ekici, Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle düşmanlara karşı yürüttüğü ölüm kalım mücadelesinin en önemli timsali, asla esir edilemeyeceğinin en yüksek sesle cihana haykırışıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı millî mücadele boyunca hem cephe hem de cephe gerisinde önemli roller üstlenen Mehmet Âkif Ersoy, millî marş ve bayrak kavramlarını bir araya getirir. Türk milletinin mukaddesatının varlık, inanç, bayrak ve istiklâl sembollerinde aranması gerektiğini belirtir. Unutmamak gerekir ki İstiklâl Marşı, sadece yazıldığı devre ümit ve iman aşılamaz. İstiklâl Marşı’mız, taşıdığı ve dile getirdiği yüce değerler vasıtasıyla bütün Türk nesillerinin millî ve manevi ruhlarını besleyen ulvi bir rehberdir” diye konuştu.

Programda; Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Fazilet Aydemir’in yazdığı ve öğrencilerinin sahnelediği “Asımın Nesli” tiyatrosu katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Okul Öğrencisi Meryem Nur Kalınç’ın Hüsran Şiirini seslendirmesi sonrası İstiklal Marşımızı okul öğrencileri okudu. Klasik gitar, elektro gitar, org ve yan flütten oluşan enstrüman dinletisi yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı