REKLAMI GEÇ

İstiklal’de tarihi ev yangında kül oldu

İstiklal’de tarihi ev yangında kül oldu

Denizli’nin en eski mahallelerinden İstiklal’de uzun süredir boş duran yaklaşık 150 yıllık tarihi bina gece alevlere teslim oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2020 Cumartesi, 10:52

Yangın, İstiklal Mahallesi 1162 Sokak üzerinde bulunan ve uzun süreden boş duran merhum Tahsin Özben evinde meydana geldi.

Gece saatlerinde boş bulunan ve uzun süredir metruk halde duran, bazı bağımlı gençlerin mekan olarak kullandığı evde henüz belirlenmeyen bir nedenle dumanlar yükseldi.

Mahalle sakinlerinin ihbarıyla bölgeye Büyükşehir İtfaiyesi Kayalık, Kınıklı ve Gümüşler istasyonlarından ekipler sevk edildi.

Ahşap aksamın yoğunlukta olduğu tarihi ev dakikalar içinde alev topuna döndü. Yaklaşık 1 saat süren zorlu mücadelenin ardından alevler kontrol altına alındı ve soğutma işlemi uygulandı.

Denizli’nin en eski mahallelerinden olan İstiklal evlerinin özelliklerini taşıyan ve 150 yıllık bir tarihe sahip olan Tahsin Özben evi, kentin korunması gereken tarihi yapılarından biriydi.

Yorumlar

Kadir   -  Bağlantı 11 Ekim 2020, 14:39

Devlet sahibinden alsa bunlara sahip çıksa olmasıydı hele denizli’de söyle bakin.tarih kalmış mı tarih biten biryerde millet de biter…

TOLGA ERCAN   -  Bağlantı 10 Ekim 2020, 16:57

YENİ BİNA İÇİN YER HAZIRLIYOR.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı