REKLAMI GEÇ

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’ndan öldürülen Aleyna için adalet çağrısı

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’ndan öldürülen Aleyna için adalet çağrısı

Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, 9 Ocak’ta eski erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürülen Pamukkale Üniversitesi öğrenci Aleyna Yurtkölesi için Candoğan Parkı’nda bir araya geldi. Plafform adına konuşan Elif Kavili, “Kız kardeşimiz Aleyna eski sevgilisi tarafından öldürüldü. PAÜ Rektörü Kutluhan ise, ‘apartlarda gerek önlemlerin alınması için üniversite yönetimi olarak hazırız’ dedi. Soruyoruz hocam bu cinayetlerin nedeni kadınların apartlarda yaşaması mı?” diye sordu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2021 Pazartesi, 18:47

9 Ocak’ta kaldığı apartta eski sevgilisi S.K. tarafından boğularak öldürülen PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Aleyna Yurtkölesi için, Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü platformu basın açıklaması yaptı.

KADINLAR CİNSEL TACİZİ ÖNLEME BİRİMİ İSTİYOR
Candoğan Parkı önünde gerçekleştirilen eylemde platform adına konuşan Elif Kavili, kadınların şiddet, taciz ve tecavüz olaylarında başvurabilecekleri “cinsel tacizi önleme birimi” istediklerini belirtti.

Kavili, “Aleyna tasarlanarak öldürüldü. Katil, Aleyna’nın evine giderken, cinayetten sonra kamera kayırlarında tespit edilmemek için uzuvlarını kapatarak, eldiven takarak gidiyor. Görgü tanıkları ‘yardım edin’ çığlıkları duyduklarını söylüyor. Emniyet mensupları kapıyı sadece çalarak açılmasını bekliyor. Elini kolunu sallayarak cinayet işleyenlere 6284 numaralı yasa ve İstanbul sözleşmesi uygulanmalıdır” diye konuştu.

“SORUYORUZ HOCAM CİNAYETLERİN NEDENİ KADINLARIN APARTLARDA YAŞAMASI MI?”
Kavili konuşmasının devamında Pamukkale Üniversitesi Rekörü Ahmet Kutluhan’ın Aleyna öldükten sonra yaptığı basın açıklamasına dikkat çekti. Kavili, “Rektör Kutluhan, apartlarda gerekli önlemlerin alınması için üniversite yönetimi olarak hazırız dedi. Soruyoruz hocam bu cinayetlerin nedeni kadınların apartlarda yaşaması mı? Gerçeklere kör olarak bu cinayetlere engel olamazsınız. Aleyna’nın ve daha önce üniversitemizde öğrenci Tuba Tokbaş’ın ve öldürülen bütün kadınların hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Savas   -  Bağlantı 12 Ocak 2021, 11:33

Ben öyle inanıyorum ki, bu kadınların içinde bir tek AKP’li kadın yoktur.
Neden mi?
Çünkü onlar düşünemezler, akıllarını bir kişiye teslim ettiler düşünme yeteneğini yitirdiler.
Oysa ki, bu kadınlar aynı zamanda onlarında haklarını arıyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı