REKLAMI GEÇ

Karantina uyanıkları muhasebecileri rahat bırakmıyor

Karantina uyanıkları muhasebecileri rahat bırakmıyor

Denizli’de bu akşam başlayacak yasak öncesi bazı uyanıklar, kendilerini yasaktan muaf işlerde çalışıyormuş gibi göstererek sahte belge peşine düştü. Bu istekle kapısı çalınan muhasebeciler ‘canından bezdi’. Oda Başkanı Adnan Selçuk, “Bu şekilde gelen olursa geri çeviriyoruz, asla müsaade etmeyiz” dedi.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2021 Perşembe, 11:59

Türkiye bugün koronavirüs vakalarını azaltmak için 17 günlük tam kapanma sürecine giriyor. Ülke genelinde 17 Mayıs gününe kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, sıkı denetim yapılacak. Kısıtlama sürecinde özellikle üretim, gıda, maske ve hijyen malzemeleri gibi üretim yapan sektörler yasaktan muaf sayılacak. Açıklanan liste dışındaki iş yeri sahipleri ve çalışanlarının dışarı çıkmasına izin verilmeyecek, çıkanlara cezai işlem uygulanacak.

Bu akşam saat 19.00’da başlayacak 17 günlük yasakta dışarı çıkmak isteyip ancak yasaktan muaf tutulan iş yerlerinden birinde çalışmayan bazı kişiler, sahte belge düzenletmek için muhasebecilerin yolunu tutuyor. Kendilerini inşaat, fırın gibi yerlerde çalışıyor gibi göstermelerini isteyen uyanıklar, muhasebecilerin kapılarını adeta aşındırdı.

“ASLA MÜSAADE ETMİYORUZ”
Denizli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk, yasak kararının açıklanmasının ardından muhasebecilerde bu tür ‘sahte doküman’ düzenleme talebinin oluştuğunu ancak muhasebecilerin bu talepleri reddettiğini söyledi.

Muhasebecilerin sadece yasak kapsamındaki küçük çaplı işletmelere ‘çalıştıklarına dair gerekli dokümanları’ verdiğini ifade eden Selçuk, “Uygulanacak yasak kapsamında muaf tutulacak büyük kurumsal firmalar bu işleri kendisi zaten hallediyor. Çalışanlarına o iş yerinde çalıştığına dair belgeyi veriyor. Ancak iş yeri sahibiyle birlikte 3-4 kişinin çalıştığı iş yerlerinde belge oluşturamıyorlar. Bizden talep etmeleri durumunda muaf kapsamındaki iş yerlerinin iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına orada çalıştıklarına dair dokümanları veriyoruz. Ancak kararın açıklanmasıyla hiçbir yerde çalışmayıp ya da muaf tutulan yerlerin dışındaki çalışan bazı kişiler, muhasebecilerden muaf tutulan iş yerinde çalışıyor gibi doküman hazırlamalarını, sahte belge düzenlemesini istiyor. Muhasebecilerimiz bu talepleri reddediyor” diye konuştu.

Yorumlar

Koro Nayokki   -  Bağlantı 29 Nisan 2021, 22:40

Salak dönemin salak kuralları.

Haso   -  Bağlantı 29 Nisan 2021, 20:35

Bayram değil seyran değil. ….
Ateş olmayan yerden …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı