REKLAMI GEÇ

Karantinadaki gençler çareyi kitapta buldu

Karantinadaki gençler çareyi kitapta buldu

Koronavurüs nedeniyle sokağa çıkamayan çocuklar ve gençler kitaplara yöneldi. Denizli’deki kitapçılarda son birkaç ayda hikaye kitabı ve roman satışlarında ciddi artış yaşandı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2020 Salı, 10:57

Koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm hayatı olumsuz etkiledi. Türkiye’deki bir çok kentte sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Kısıtlama Ramazan Bayramı’nda da 81 ilde devam ediyor. Alınan tedbirler kapsamında özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkmaları salgının başından beri kısıtlanıyor. Bu kişiler ancak son iki haftadır belirli saatlerde verilen izinlerle dışarı çıkabiliyor.
Salgın, eğitim hayatını da derinden etkiledi. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve tüm özel okullar tatil edildi. Öğrenciler eğitimlerini dijital ortamda ‘uzaktan eğitim’ şeklinde almaya başladı. Okul hayatına devam eden çocuk ve geçler, verilen izinler dışında zamanlarını evlerinde geçirmek zorunda kaldı.

GENÇLER ZAMANINI KİTAPLA DEĞERLENDİRİYOR
Dışarı çıkamayan çocuklar ve gençler, evde internet üzerinden ya da televizyondan aldıklarını eğitimin yanında, kitaplara yöneldi. Çocuklar hikaye kitapları, gençler ise roman alarak evde zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor. Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Alara Işık, okulların tatil edilmesiyle evde zamanının çoğunu kitap okuyarak geçirdiğini söyledi. Işık, “Koronavirüs nedeniyle okulumuz tatil edildi. Eğitimimizi internet üzerinden alıyoruz. 20 yaş altı kapsamında olduğumuz için sokağa çıkmamız kısıtlandı o yüzden zamanımızın tamamı evlerimizde geçiyor. Derslerden geri kalan zamanımı değerlendirmek için kitap okuyorum” dedi.

SAHAFLAR KİTAP OKUNMASINDAN MEMNUN
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde 15 yıldır sahaflık yapan Üzeyir Demirel, salgının kitap satışlarını etkilediğini söyledi. Velilerin, sokağa çıkamayan çocukları için iş yerine gelip kitap aldığını aktaran Demirel, “Koronavirüs vakalarının Denizli’de de görülmeye başlamasıyla insanlar evlerine çekildi. Bazı kesimlere zaten kısıtlama konuldu. Evlerinden çıkamayan kişiler zamanlarını kitap okuyarak geçiriyor. İnsanların evlerinde kalması bizim satışlarımızı da ciddi oranda artırdı. Özellikle çocuklar ve gençler hikaye ve roman türü kitapları alıyor” şeklindi konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı