REKLAMI GEÇ

Kırsal kalkınma destek başvuruları sürüyor

Kırsal kalkınma destek başvuruları sürüyor

Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamında %50 hibe desteği başvuruları devam ediyor. Destek kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde bilgilendirme toplantıları sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2021 Cuma, 17:04

Kovid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, paydaşlara seslendi.

Erkaya, “Bakanlığımızca yeni teknolojileri içeren yatırımların desteklenmesi ve sürdürülebilir tarımı kalıcı kılınmasını sağlamak amacıyla 2005 yılından itibaren Kırsal Kalkınma Destekleri uygulanmaktadır. Başarılı projelerin desteklendiği bu programda ilimizde şu ana kadar 110 milyon lira tutarındaki yatırım desteklendi, 56 milyon lira tutarda yatırımcılara hibe olarak ödendi. Bakanlığımızca desteklenen projeler ile 1572 kişiye istihdam olanağı sağlandı” dedi.

Hibe programına başvuruların devam ettiğini, kadınlara ve tarımsal amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine pozitif ayrımcılık tanındığını belirten Erkaya, “Tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular da hibe desteği veriliyor” dedi.

3 milyon liraya kadar yatırımların desteklendiğini ifade eden Erkaya, yatırımcıların son günleri beklememelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı