REKLAMI GEÇ

Korona korkutmuyor, belki cezalar korkutur

Korona korkutmuyor, belki cezalar korkutur

Koronavirüs önlemleri kapsamında bir dizi karar alındı. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmaları kısıtlandı, bir çok işyeri faaliyetlerine ara verdi, toplu organizasyonlar iptal edildi. Yasakların ardından Denizli hayalet şehre döndü ama yine de yasakları delenlerin sayısı az değil. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan önlemlere uymayanları ise ciddi cezalar bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2020 Pazartesi, 14:30

Koronavirüs önlemlerinin sıkılaştırılmasının ardından Denizli tam anlamıyla hayalet şehre döndü. Birçok işyeri kapandı, açık olanlar ise ya dönüşümlü ya da önlemler altında faaliyet yürütüyor. Denizli bu önlemlerin ardından özellikle hafta sonu hayalet şehir görünümündeydi.

Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağına uyma konusunda hassasiyet göstermediği, birkaç gündür Denizli’nin en çok konuştuğu konular arasında. Bayramyeri başta olmak üzere 65 yaş üstü vatandaşların uğrak yeri olan bölgelerde az sayıda da olsa bu gruptan vatandaşlar görüldü, polis uyarılarıyla evlerine gönderildi.

KORONAVİRÜSTEN KORKMUYORLAR, BELKİ CEZALARDAN KORKARLAR
Koronavirüs önlemleri vatandaşların sağlığını korumak adına alındı. Her ne kadar özellikle sosyal medyada 65 yaş üstü vatandaşların evlerde tutulması onlara yapılan haksızlıkmış gibi gösterilmeye çalışılsa da, en büyük risk grubu oldukları için tamamen yaşamlarını koruma adına alınmış kararlar.

YASAKLAR İLE BİRLİKTE CEZALAR DA GELİYOR
İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yasak kararlarına uymayanları ise ciddi cezalar bekliyor. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin evlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırıldı. Bu yasağa uymayarak sokağa çıkan 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı bulunanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak veya TCK’nın 195. maddesine göre suç duyurusunda bulunulacak.

ASKER EĞLENCESİ YAPANA CEZA
Vatandaşların kalabalık gruplar halinde bir araya geldiği asker eğlenceleri yasaklandı. Uyarılara rağmen yasaklara uymayanlara Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

PİKNİKÇİLERE ÖNCE UYARI, SONRA PARA CEZASI
Tarım ve Orman Bakanlığı, park ve mesire alanlarında piknik ve mangalın yapılmasının yasaklandığını açıkladı. Yasağa rağmen park ve sahillerde piknik yapan ya da mangal yakanlara önce Zabıta tarafından uyarıda bulunulacak. Ardından Kabahatler Kanununa göre, emre aykırı davranışta bulunanlara 387 TL para cezası uygulanacak. Gerekli durumlarda polis ile gidilecek. Aynı suçu işlerse ikinci defa ceza uygulanabiliyor. Ceza miktarı kabahate göre değişiklik gösteriyor.

YASAKLI İŞ YERİNİ AÇANA 387 TL
İçkili-içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Zabıta memurları tarafından müşterilere açık olan pastane, restoran şeklindeki iş yerlerine 387 TL para cezası uygulanacak. Gerekli durumlarda polis ile gidilecek. Cezai işleme rağmen yasağa uyulmazsa, yeniden para cezası kesilecek.

Berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir duyuruya kadar durduruldu. Kamu sağlığı için kapalı olması gereken berber, güzellik salonu ve kuaförler faaliyetlerini sürdürürse, Zabıta tarafından 387 TL para cezası verilecek. Yasak ikinci kez çiğnenirse, yeniden para cezası uygulanacak.

CUMA NAMAZI İÇİN CAMİYE GİRMEKTE ISRAR EDENE CEZA
Diyanet İşleri Başkanlığı korona virüsün yayılma tehlikesine karşı alınan önlemlerin zafiyete uğramaması için cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapatılacağını açıkladı. Buna rağmen bu yasakta ısrar edenler uyarılacak, tekrarı durumunda Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde vakit namazlarının cemaatle kılınmasına bir süreliğine ara verileceğini duyurdu. Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

ASKERLERİN ÇARŞI İZİNLERİ ASKIYA ALINDI
Askerlerin çarşı izinleri geçici süreyle askıya alındı. Yine bu yasağa uymayanlara da 3 bin 150 TL para cezası ya da 392 TL para cezası uygulanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı