REKLAMI GEÇ

Kuraklığın ve doğal afetlerin vurduğu çiftçiye kredi desteği

Kuraklığın ve doğal afetlerin vurduğu çiftçiye kredi desteği

Kuraklık başta olmak üzere doğal afetlerin etkilediği çiftçiye kredi desteği. Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, finansman kaynağı arayan çiftçilere Vakıfbank ile imzaladıkları protokolle önemli bir destek kapısının açıldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2021 Cuma, 14:38

Vakıfbank Denizli’de tarımsal bankacılık açısından önemli bir çalışmayı başlattı. Banka, çiftçilerin finansman ihtiyacı için tarımsal kredi desteğini hayata geçirdi. Çiftçinin, tarla, arsa, traktör, tarımsal ekipman satın alımları başta olmak üzere finansman ihtiyaçlarını karşılamak için Vakıfbank, uygun faizli, minimum masraflı tarımsal krediye hizmete açtı. Denizli Merkez Ziraat Odasıyla da protokol imzalayan Vakıfbank, geniş bir çiftçi kesimine ulaşıp, üreticinin finans ihtiyaçlarını gidermeyi hedefliyor. Denizli Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen protokol törenine; Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Vakıfbank Denizli Şube Müdürü Mehmet Beycan, Bölge Tarım Pazarlama Yöneticisi Nuri Onur Erbakan, Denizli Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü Tahsin Selçuk ve üreticiler katıldı. Protokolün imzalanmasıyla Vakıfbank Denizli Şubeleri, kapılarını çiftçiye özel destek kredisi için açmış oldu.

“ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, kuraklık başta olmak üzere zor ve sıkıntılı bir üretim sürecinden geçen çiftçinin ciddi anlamda finansman ihtiyacı doğduğunu ve imzaladıkları protokole üreticiye önemli bir kapı açıldığını söyledi.

Vakıfbank’ın çiftçiye özel ve önemli fırsatlar sunan kredisinin Denizli’ye hayırlı olmasını dileyen Gemici, “Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin işletme veya girdi teminindeki finansman ihtiyacına destek olabilmek, kolaylık sağlamak amacıyla Vakıfbank Denizli Şube Müdürlüğü ile görüşme gerçekleştirdik. Çiftçimizin kredi kullanırken avantaj sağlayacak içerikler için görüştük. Sonucunda çiftçilerimizin yararına bir protokol hazırladık. Bu protokolle de çiftçilerimizin faydalanmasını sağlayacak şekilde krediyi üreticimizin hizmetine Vakıfbank aracılığıyla sunduk. Maalesef üreticimiz kuraklık başta olmak üzere öne çıkan sıkıntılar nedeniyle bu üretim sezonunu çok büyük kayıplarla kapatıyor. Küresel iklim değişikliğinin etkisiyle 50 yılın üzerindeki yaşanan kuraklığın etkisiyle çitçimizi baya mağdur oldu. Bu kredi sayesinde yeni üretim sezonunda çiftçilerimiz, inşallah ihtiyaç duyduğu sıcak parayı ama işletme ama girdi temininde kullanabilsin ve rahatlasın. Protokolümüzün Denizli’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÇİFTÇİ ODAKLI KREDİMİZ HAZIR”
Vakıfbank Denizli Şube Müdürü Mehmet Beycan ise, kredi içeriği hakkında şu bilgileri verdi:

“Biz Vakıfbank olarak; sanayici, emekli, memur, tüccar, KOBİ her kesimin arkasında olduk. Yaptığımız bankacılık faaliyetleri, iş anlayışımız bizi, Türkiye’nin en büyük ikinci bankası konumuna getirdi. Biz Denizli’de özellikle tarım bankacılığı ile bankamızın ivmesini yükseltmek istiyoruz. Çiftçimizin her yıl, bazen iklimsel nedenlerle bazen de piyasa koşulları nedeniyle nakit akışında sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Ancak üretmeye yönelik her türlü desteği veren bir banka olarak, Ziraat Odamız ile birlikte hazırladığımız protokol çerçevesinde uygun faiz oranları ve masraflarla çiftçimize tarımsal faaliyetlerini yürütmek üzere işletme kredisi, traktör, makine, arazi, arsa ve tarla alımlarına yönelik finansman olanağı sağlayan protokole imza attık. Umarım Denizli halkımıza ve Denizlili çiftçilerimize hayırlı olur. Ben Denizli Ziraat Odası Başkanımız Hamdi Gemici’nin gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı