REKLAMI GEÇ

Kurban bayramında trafikte sıkı denetim

Kurban bayramında trafikte sıkı denetim

İçişleri Bakanlığı tarafından, Denizli Valiliğine Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri konulu talimat gönderildi. Talimatlar gereği, Denizli’de özellikle bağlantı yolları ile kaza oluma riski yüksek yerlerde üst düzey tedbirler alınacak, polis ve jaandarma ekipleri tam kadro görevi başında olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2020 Cumartesi, 12:07

Talimata göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere uygun olarak vatandaşların güvenli şekilde seyahatlerinin sağlanması amacıyla 7 gün 24 saat esasına göre yoğun trafik tedbirleri planlandı.

Kurban Bayramı trafik tedbirleri kapsamında, 29 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde kara yollarında genel hizmet birimlerinden takviye alınmak suretiyle toplam 77 bin 545 trafik ekibinde görevli 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli mesai yapacak.

HERKES GÖREVDE OLACAK
Bayram boyunca Denizli’de vali ve kaymakamlar, jandarma eğitim ve komando tugay komutanı ile daire başkanları, il ve ilçe emniyet müdürleri ve jandarma komutanları alınan tedbirleri yerinde incelemek üzere yollarda olacak.

BAĞLANTI YOLLARINDA ÜST DÜZEY DENETİMLER OLACAK
Denizli’de özellikle trafiğin yoğunlaştığı İzmir-Ankara ve Antalya yolları başta olmak üzere bağlantı yolları ile özellikle kazaların yoğunlaştığı kaza kara noktalarında ve güzergahlarda alınan trafik tedbirleri uygulamasının yanı sıra ilave tedbir ihtiyacı olup olmadığının tespiti ve denetimi amacıyla bayram tatili boyunca polis ve jandarma başmüfettişleri görevde olacak.

YOLCU OTOBÜSLERİ HABERSİZ DENETLENECEK
Denizli’ye giren ve çıkan yolcu otobüsleri farklı noktalarda habersiz olarak denetlenecek. Hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda çevirme ekipli olarak radar denetimleri yapılacak. Ortalama Hız Tespit Sisteminin bulunduğu tüm otoyollarda ortalama hız denetimi yapılmaya devam edilecek. Bazı güzergahlarda ekipler kontrolsüz alan bırakılmayacak şekilde konumlandırılacak.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ BAZI SAATLERDE DİNLENDİRİLECEK
Otobüslerin karışmış olduğu kazalar dikkate alınarak özellikle 02.00-08.00 ve uykusuzluk/yorgunluğa bağlı dikkat kaybının oluştuğu 05.00-07.00 saatleri arasında şoförler araç dışına davet edilecek, gerekli kontrolleri yapılıp dinlenmeleri sağlanacak.

TARIM ARAÇLARINA İZİN VERİLMEYECEK
Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 24.00-06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Tarımsal zirai, traktör ve biçerdöver gibi araçların gerekli tedbir alınmadan trafikte seyretmelerine izin verilmeyecek. (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı