REKLAMI GEÇ

Kurban bilgilerini ‘haysag’ uygulaması ile öğrenin

Kurban bilgilerini ‘haysag’ uygulaması ile öğrenin

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kurban kesecek vatandaşların hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve yaş bilgilerini, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Haysag’ mobil uygulamasıyla küpe numarası okutularak öğrenebileceğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2020 Perşembe, 14:43

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken, sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artan hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını engellemek için tedbirler aldı. Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak alınacak tedbirleri görüştü.

EKİPLER DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Alınan tedbirler gereği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, emniyet ve jandarma ile yapılan koordineli çalışmalarla yol kontrolleri yapılarak belgesiz ve sağlıksız hayvanların kente girişi önleniyor.

İlçe müdürlüklerinde kurban bayramı süresince nöbetçi veteriner hekim görevlendirmeleri yapıldı. Kentteki canlı hayvan satış yerleri ise il müdürlüğü yetkililerince denetlenerek belge ve sağlık kontrolleri yapılıyor.

KURBANLIK ALIRKEN BUNLARA DİKKAT…
İl müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların kurban alırken şunlara dikkat etmeleri gerektiği bildirildi:

*Öncelikle ruhsatlı ve veteriner hekim kontrolünün olduğu yerlerden almaya dikkat edilmeli.

*İl içinden gelen sığır cinsi büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi; il dışından sevk edilen tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için veteriner sağlık raporlarının olmasına dikkat etmeli.

*Çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı tepkili veya çok duyarsız, gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen gösterilmeli.

KURBANINIZI SORGULAYIN
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca vatandaşların kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve yaş bilgilerini bakanlık tarafından geliştirilen ‘Haysag’ isimli mobil uygulamadan da küpe numarası ile sorgulayabileceği bildirildi.

hayvanınızın bilgilerini öğrenmek için tıklayın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı