REKLAMI GEÇ

Kurşunoğlu: “Sağlıkçıların talepleri karşılanmalı”

Kurşunoğlu: “Sağlıkçıların talepleri karşılanmalı”

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, kovid-19 salgını ile özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesini istedi, koruyucu malzeme eksikliğinin de bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2020 Cuma, 17:00

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Türkiye’de ve Dünya’da Covid-19 salgınının en kısa zamanda sona ermesini diledi. Kurşunoğlu, sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanlarının moral ve motivasyonun yüksek olmasının, hizmet üretirken çalışma hayatıyla ilgili kafasında başka sorunların bulunmamasının öncelikli koşul olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının ekonomik haklarında makul ve kapsayıcı bir iyileştirme yapılması gerektiğini vurgulayan Kurşunoğlu, “Ek ödemelerin 3 ay tavandan verilmesi olumlu olmakla birlikte süresi, sürekliliği ve kapsamı konusunda yeniden değerlendirme yapılmaya muhtaçtır. Döner sermayede adaletsizlik giderilmeli, sürekli hale getirilmeli ve emekliliğe esas olmalıdır. Sağlık hizmetleri ekip işidir. Her arkadaşımızın emeği de çok değerlidir. Maruz kaldığı riskte ayrı önemlidir. Sağlık Kurum ve kuruluşlarında sağlık, teknik, idari ve yardımcı hizmetlerde görevli olan her çalışan da fedakârca görevinin başındadır. Sağlık Kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm arkadaşlarımız herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan bundan yararlanmalıdır. Döner sermaye tavan ödemeleri en az sabit ödeme tutarı kadar olmalıdır” dedi.

Bir diğer önemli konunun da koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği olduğunu dile getiren Kurşunoğlu, “Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde kendileri bu konuda bir eksiklik olmadığını ifade etmişlerdir. Fakat sahadan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan eksiklikle ilgili çokça şikayet gelmektedir. Bakanlık gönderdik, çalışan gelmedi diyorsa arada ulaştırmakla yükümlülerin ihmali var demektir. Bu sorun araştırılmalı, mesele acilen çözülmelidir. Sağlık Bakanlığı personel eksikliğinin giderilmesi konusunda 32 bin olarak açıklanan yeni istihdamın bugünkü ilanla birlikte sadece 18 bininin sözleşmeli sağlık çalışanı olacağını görülmüştür. 14 bin de sürekli işçi alınacaktır. İş yükü ve personel eksikliği göz önünde bulundurulduğunda 18 bin rakamı çok yetersizdir. En az 50 bin alım yapılması gereklidir. Üniversite Hastaneleri için de 3 bin alım yapılacağı ifade edilmişti. Üniversite hastaneleri için bu alımla ilgili de ilana çıkılmalı, sayısının daha da arttırılması için çalışma yapılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı