REKLAMI GEÇ

Maskeleri sokağa atmayın, insan sağlığı ile oynamayın

Maskeleri sokağa atmayın, insan sağlığı ile oynamayın

Koronavirüsle mücadelede kullanılan maske ve eldivenler, yapılan onca uyarı ve alınan önlemlere rağmen hala sokaklara atılıyor. Duyarsızlık, insan sağlığını tehdit ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2020 Pazartesi, 14:30

Denizli kent merkezdeki ara sokaklarında yerlere gelişi güzel atılan maske ve eldivenler tehlike saçıyor. Maske takmanın 11 Mart’tan beri zorunlu olduğu kentte kullanılmış maskelerle işi biten bazı vatandaşlar bunları, belediyeler tarafından özel olarak hazırlanan toplama kutuları yerine yerlere atıyor.

Belediye ekipleri tarafından cadde ve sokaklar her gün temizleniyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi tarafında kentte birçok noktada maske ve eldiven atma kutuları konuldu.

Uzmanlar tarafından kullanılmış maskelerin ciddi anlamda tehlike yaydığı belirtiliyor ancak kaldırımlara hala maske ve eldiven atıldığı görülüyor.

Maske takma yasağının bulunduğu Denizli’de vatandaşlar maske takma zorunluluğuna ise büyük ölçüde uyuyor. Polis ekipleri sürekli devriye gezerek megafonlardan vatandaşları maske takmaları konusunda uyarıyor. Maske takmayan kişilere ise cezai işlem uygulanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı