REKLAMI GEÇ

Maskesiz dolaşmaya para ve hapis cezası var

Maskesiz dolaşmaya para ve hapis cezası var

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, son kararla tüm kentte maskesiz dolaşmayı yasakladı. Hıfzısıhha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden bu eylemin cezası para ve hapis cezası var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2020 Pazartesi, 13:00

Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında toplanan Denizli Hıfzısıhha Meclisi Denizli’de evden çıkan herkesin maske kullanımını zorunlu hale getirdi. Buna göre; vatandaşlar; cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi açık ve kapalı tüm alanlarda, evden çıkıldığı andan itibaren maske takacak.

MASKESİZLİĞİN CEZASI AĞIR

Takmayanlara da iki kanunu ihlal etmekten ceza uygulanacak. Ceza uygulanacak Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282’nci maddesi, “Bu kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir” diyor.

İSTANBUL’DA CEZALAR ÜST LİMİTTEN UYGULANDI

Hafta sonunda İstanbul’da da İstiklal Caddesi’ne maskesiz giriş yasaklanmış, caddede maskesiz dolaşanlara üst limitten, yani 1.000 TL ceza uygulanmıştı.

2 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS

Maske takmayanları TCK’nın 195’nci maddesi uyarınca da ceza bekliyor. Kanunun bu maddesi de “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” diyor.

Yorumlar

Salih Horasanlı   -  Bağlantı 12 Mayıs 2020, 00:53

Ben Karşıyaka’da oturuyorum yasak varken bile millet dışarıda oturup geziyor kaç defa polise aradım ne gelen oluyor nede ceza kesiliyor.bunlari bir kere ceza keseceksin birdaha çıkmayacaklar.

Volkan   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 23:23

Af getirip suclulari dışarı çıkarıyorlar .dışarı çıkan suçlular yine suç isliyor maske takmayan kisiye hapis cezasi veriyorlar .
Para cezasını anladık da hapis cezası ne oluyor

Ahmet tireli   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 17:23

Bu yasaklar sadece tvden haber izleyip kendilerini evde koruyanlar için geçerli . Çınar,bayramyeri,topraklık,Karşıyaka semtlerinde hiç bir şekilde denetim yok . Sadece tv de yasaklar var kimse kurallara uymuyor.çünkü ceza yazan yok denetleyen yok

Hasan Vehbi YETER   -  Bağlantı 11 Mayıs 2020, 13:23

Honazlıyım, bölgemizdeki haberlerini almak iyidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı