REKLAMI GEÇ

Muhtarların günü kutlanıyor

Muhtarların günü kutlanıyor

Son 5 yıldan bu yana Muhtarlar Günü olarak kutlanan 19 Ekim nedeniyle il protokolü kutlama mesajları yayımladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2020 Pazar, 13:56

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale ilçesinde 61 mahallenin bulunduğunu ve her mahallede görev yapan muhtarların en önemli mesai arkadaşları olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:
“Muhtar denilince aklımıza devletine sımsıkı, sağlam bir şekilde bağlı, sadakatli bir şekilde koşturan, mücadele eden kişiler gelir. Muhtar denilince aklımıza halkı için gözyaşı dökmesini bilen kişi gelir. Başımız sıkıştığında en önce koşturacağımız kişidir muhtar. Muhtarlık çok kadim bir iş ve tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanıyor. Bugün el birliğiyle Pamukkalemize muhtarlarımızla birlikte hizmet ediyoruz. Biz muhtarlarımızın mahallesi için neleri istediklerini her fırsatta kendilerinden dinliyoruz. Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar, sağlık ve başarı dolu günler dilerim”.

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

Muhtarlık kurumunun yaklaşık 200 yıllık mazisi olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Devletin en küçük yönetim birimi olmasına rağmen üstlendiği rol, fazlasıyla önemlidir. Muhtarlarımız, devlet ile hemşehrilerimiz arasında köprü görevini üstlenerek büyük sorumluluk almaktadır. Onların istekleri ve talepleri mahalle sakinlerimizin istekleridir” dedi.

Merkezefendi’de hizmet veren 50 muhtar ile birlikte ilçe için, vatandaşlar için çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Doğan, “Bizler, Merkezefendi Belediyesi olarak hemşehrilerimizin ve muhtarlarımızın dile getirdikleri talepleri yerine getirmek, sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin kaliteli ve doğru hizmet alması, ilçemizin mutluluğunu ve huzurunu artıracaktır. Göreve geldiğimiz andan itibaren uyum içinde çalıştığımız muhtarlarımızla, birlik ve beraberliğimiz her zaman devam edecektir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle demokrasinin temel taşı olan, kamu hizmetlerinin sunumunda ve hemşehrilerimizin yönetime katılımlarında en önemli destekçilerimiz olan muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise Muhtarlık müessesesinin, Türk kültürünün ve toplumsal hayatının önemli yapı taşlarından birisi olduğunu vurguladı.
Filiz, şunları aktardı:
“ Muhtarlarımız; vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedirler.
Siyasi hayatı boyunca demokrasinin yerelden başladığına ve büyük devlet olmanın yolunun yerelden geçtiğine inanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta muhtarlığın önemine vurgu yapmaktadır. Muhtarlarımız AK Parti hükümetlerimizin reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirilmiştir ve yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atılmıştır. 19 Ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmesi, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi; devletimiz ve hükümetimizce, en küçük mahalli hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

Bizim için hizmetlerin vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaştırılması için gerek planlanması, gerekse hayata geçirilmesi aşamalarında, doğru hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmuştur ve olacaktır.

Mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan ve yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm muhtarlarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle demokrasinin seçilmiş neferi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı