REKLAMI GEÇ

Müzisyenlerin kent meydanında sazlı-sözlü ‘sokak düğünü’ eylemi

Müzisyenlerin kent meydanında sazlı-sözlü ‘sokak düğünü’ eylemi

Denizli’de yaklaşık 150 müzisyen, sokak düğünlerinin yasaklanmasına tepki göstererek Delikliçınar Meydanı’nda müzik aletlerinin yere bırakıp eylem yaptı. Sokak düğünlerinin, düğün salondaki düğünlerden farkının olmadığını ileri süren müzisyenler, geçim sıkıntısı çektiklerini belirtip yasağın kalkmasını istedi. Müzisyenler, kararı “cemilem” türküsü ile protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2020 Cuma, 12:15

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanan düğünler 1 Temmuz itibarıyla önlemlerle yeniden yapılmaya başlandı. Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, kapalı alanlar ile kır ve bahçe gibi mekanlarda yapılacak düğünler ile köy ve kırsal kesimlerdeki düğünlere belirlenmiş kurallara uyulması kaydıyla izin verildi. Ancak il ve ilçe merkezindeki sokak arasında yapılacak düğünlere izin çıkmadı.

SAZLARINI YERE BIRAKTILAR
Karara tepki gösteren Denizlili müzisyenler, yasağın kalkması için bugün Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi. Yaklaşık 150 kişilik müzisyen gurubu, önce cemilem türküsünü çaldı, ardından hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyledi. Müzisyenler ardından müzik aletlerini yere bırakarak karara sessiz bir tepki gösterdi.

SADECE DENİZLİ’DE VAR
Grup adına konuşan Denizli Müzisyenler Derneği Başkanı Volkan Uzunlar, “1 Temmuz’da yasak kalktı ve düğünler yapılmaya başlandı ancak ertesi günü sadece Denizli’de alınan kararla sokak düğünleri yasaklandı. Davetiye bastıran, yemek hazırlığı yapan düğüncüler de bizim gibi mağdur oldu. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir yasak yokken sadece Denizli’de böyle bir yasağın olmasını biz anlayamadık” dedi.

VİRÜS SADECE SOKAK DÜĞÜNLERİNDE Mİ BULAŞIYOR
Yetkililerden sokak düğünlerine izin vermelerini isteyen Uzunlar, “Düğün salonlarında ve kır bahçelerinde düğünlerin yapılması normalken korona virüs sadece şehir içindeki sokak düğünlerinde mi bulaşıyor. Müzisyen arkadaşlarımızın tümü çok mağdur. Hiç kimse geçimini sağlayamıyor. Yetkililerin sokak düğünlere izin vermelerini istiyoruz. Sokak düğünleri de önlemlerle yapılabilir” diye konuştu.
Müzisyenler bir süre bekledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar

Berke   -  Bağlantı 3 Temmuz 2020, 12:24

HALI SAHALAR DA AYNI KONUDAN MAĞDUR, AVM’LER AÇILALI 2 AY OLDU SİNEMA, TİYATRO, OYUN SALONLARI, YÜZME HAVUZLARI, SPOR SALONLARI, HAMAMLAR, MASAJ SALONLARI AÇILDI AMA 1000 M2 AÇIK HAVADA HALI SAHADA FUTBOL OYNAMAK YASAK. ADALET BUNUN NERESİNDE?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı