REKLAMI GEÇ

‘Narkorehber’ler uyuşturucuyla mücadeleyi anlatıyor

‘Narkorehber’ler uyuşturucuyla mücadeleyi anlatıyor

Denizli’de alanlarında uzman narkorehberler tarafından 6 bin kişiye uyuşturucu tehdidi ve mücadele çalışmaları anlatıldı. Anne ve anne adaylarının öncelikli olduğu eğitimlerde toplumun tüm kesimlerine “Uyuşturucusuz Toplum Hepimizin Eseri Olacaktır” sloganıyla uyuşturucu ile mücadele eğitimleri veriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2021 Salı, 10:48

Denizli’de “Uyuşturucu ile Mücadele Uygulama Politikası” çerçevesinde “Narkorehber Projesi” kapsamında uyuşturucuyla mücadele alanındaki farkındalığın artırılmasına yönelik eğitimler ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 24 yaş üzeri yetişkinlere yönelik eğitimlerde, öncelikle anne ve anne adaylarına uyuşturucuyla mücadele eğitimi veriliyor.

“İLGİLENDİREN TÜM KONULARDA BİLGİ VERİLİYOR”
Eğitimlerde madde bağımlığı, bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlı kişinin özellikleri, sokak satıcılarının profilleri, narkotik maddelerin sokak adları, narkotik maddelerin ticaret ve tüketiminde kullanılan dil, şüpheli mekanlar, uyuşturucu ile mücadelede uygulanan yasal müeyyideler, uyuşturucu ile mücadelede hayata geçirilen ihbar mekanizmaları ve çözüm merkezleri konusunda bilgi veriliyor.

NARKO REHBER BİLGİLENDİRİYOR
Denizli’de erken müdahalenin hayat kurtardığı, bağımlı kişilerin topluma kazandırılması, ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçileceği ile UYUMA ihbar programı hakkında bilgilendirme, bilinçlendirme yapılarak 478’i anne ve anne adayı olmak üzere 858 kişi NarkoRehber ile bilgilendirildi.

BİNLERCE KİŞİYE ULAŞILDI
Ayrıca, okullarda görev yapmakta olan idarecilere, öğretmenlere, diğer kurum ve kuruluş personellerine, halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda vatandaşlara NarkoNokta bilgilendirme faaliyeti kapsamında toplam 2 bin 524 adet broşür dağıtıldı. 3 bin 598 kişi, NarkoRehber bilgilendirme faaliyetleri kapsamında bin 322’si anne ve anne adayı olmak üzere toplam 2 bin 466 kişiye, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı