REKLAMI GEÇ

Normalleşme manzaraları doktorları tedirgin ediyor

Normalleşme manzaraları doktorları tedirgin ediyor

Çarşamba Pazarı’nda yalnızca bir örneği yaşanan normalleşme manzaraları doktorları tedirgin ediyor. Denizli Tabip Odası Başkanı Meral Alten, manzaranın kendilerini tedirgin ettiğini belirterek, “Endişe ile izliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2020 Çarşamba, 15:40

Yeni normal dönem olarak adlandırılan süreç ile birlikte uzun süredir bağlı kalınan izolayson dağıldı, Denizlililer kendilerini sokağa, pazara ve alışveriş merkezlerine attı.

Çarşamba Pazarı’nda yaşanan manzarayı değerlendiren Denizli Tabip Odası Başkanı Meral Alten, yeni normal sürecinde olumsuz manzaralara tanık olduklarını söyledi.

Alten, “Sadece pazar yerleri değil, kentin işlek bölgeleri olan Bayramyeri ve Delikliçınar’da da benzer manzaralara tanık oluyoruz. Herkes normal hayatına dönmüş görünüyor. Dip dibe insanlar var” dedi.

YAYILIM DAHA KÖTÜ OLABİLİR
En riskli dönemden geçildiğini hatırlatan Alten, “Ben kendimi daha sıkı bir izolasyona aldım. Şu anda virüsün daha kötü yayılacağı bir atmosfer var. Herkes olay bitmiş gibi düşünüyor ama daha bitmedi. Yapılan testler, dünyada hastalığı geçirme oranımızın çok düşük olduğunu gösteriyor. Nüfusun ancak yüzde 1.5’i hastalığı geçirdi. İzolasyonlu yaşadık bu nedenle oranımız düşük. Mutlaka bu süreçlerde hastalık daha çok yayılır. Tek avantajımız havaların sıcak olması” dedi.

MASKE STANDART KULLANILMIYOR
Özellikle toplu taşımalarda maske takılmadığını gözlemlediklerini belirten Alten, maske takanların bir kısmının da çenesinin altına taktığını ifade etti.

Alten, “Böyle olmaz. Sosyal mesafeye dikkat edilmeli, maske takılmalı, hijyen kuralları uygulanmalı, kalabalık yerlere gidilmemeli. Pazartesi gününden itibaren hastanelerden edindiğimiz verilere göre vaka sayısının arttığını görüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı