REKLAMI GEÇ

Öğretmene şiddete sendikalardan ortak tepki

Öğretmene şiddete sendikalardan ortak tepki

Atatürk İlkokulu’nda çocuğunun oyuncağını kaybetmesi üzerine okula gelen veli öğretmen ile tartıştı, ardından da şiddet uyguladı. Öğretmen öğrenci velisinden şikayetçi oldu, eğitim sendikaları da yaşanan şiddete sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2021 Pazartesi, 14:47

Olay, Pamukkale’nin Feslikan Mahallesi’nde bulunan Atatürk İlkokulu’nda meydana geldi. 1. sınıf öğrencisi A.U. sınıfta oyuncağını kaybedince öğretmen durumu velisi Ziya U.ya bildirdi.

Okula gelen veli, aynı zamanda avukat olan öğretmen Tevfik Akkılıç’ı okul önüne çağırdı, ikili arasında başlayan tartışma kısa sürede fiziki şiddete döndü. Öğrenci velisi öğretmeni darp etti, kavgayı araya giren diğer öğretmenler durdurdu. Öğretmen Tevfik Akkılıç olayın ardından darp raporu alıp şikayetçi oldu, veli de gözaltına alındı.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN TEPKİ

Öğretmene şiddete yeni bir olayın daha eklenmesi eğitim sendikalarının sert tepkisini çekti. Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen başkanları ortak açıklama yaptı, tepkilerini sert bir dille ifade etti.

ÖZDEMİR: SORUMLUSU AKP İKTİDARI

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, öğretmenlere yönelik gerek öğrenci gerekse veli kaynaklı şiddetin sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu öne sürdü.

Özdemir, “O koltukları işgal edenler öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, yetkisizleştirerek, değersizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamışlardır. Kısacası öğrenciyi müşterileştiren, öğretmeni de müşterilerin beklenti ve isteklerini karşılamak zorunda olan birer köle haline getiren politikalar, hastane ya da okul fark etmeden, her yerde şiddeti üretmektedir. Artarak devam eden bu şiddetin son mağduru bir veli tarafından darba uğrayan Atatürk İlkokulu’nda görev yapan Tevfik öğretmenimizdir. Yaşanan bu şiddetin önlenebilmesi, söz konusu politikaların değişmesinden, kamu çalışanlarını hedef haline getiren politikalara ve açıklamalara son verilmesinden geçmektedir. Okullarımızda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, başta Tevfik öğretmenimiz olmak üzere şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

AYDOĞAN: YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARI ÖĞRETMENLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMANIN SONUCU

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri itibarsızlaştıran politikalarının bu sonucu doğurduğunu söyledi. Aydoğan, “Yaşanan acı olayların sonuncusu Atatürk İlkokulu öğretmeni ve meslektaşımız Avukat öğretmen Tevfik AKKILIÇ arkadaşımıza gösterilen şiddet olmuştur. Öğretmeni bir eğitimci olarak görmeyip bakıcı gibi gören zihniyetin velilerimize ve öğrencilerimize empoze edilmesiyle yaşanmaktadır bunun gibi şiddet olayları. Bu yaşanan şiddet olayı ulusal basına da yansıdı ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer iki satır açıklama yapıp olayı kınayan bir konuşma yapmadı ne yazık ki? En az bu yaşanan şiddet olayı kadar bakanın sessiz kalışı da bizi yaralamaktadır. Gelecek kuşakları öğretmenin eseri olarak gören Atatürk’ün öğretmene verdiği değerin yanında saltanat özentisi içinde olanların öğretmene karşı takındığı tutum karşılaştırılması bile yapılmaz. Tevfik öğretmenimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, eğitimciye karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz” dedi.

ERDOĞAN: LİYAKATLİ İDARECİ Mİ? MÜLAKATLI İDARECİ Mİ?

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan da yaptığı açıklamada, yaşananların “Liyakatli idareci mi? Mülakatlı idareci mi?” sorusunu bir kez daha gündeme taşıdığını söyledi.

Erdoğan: “Bu velinin çocuğu geçen yıl aynı okula adres  taşımayla anasınıfına gelmiş ve eğitime başlamış, anasınıfındayken bu veli yine aynı şekilde rahatsızlık verici tavırlar sergilerken gerekli tutanakları tutmuş mu? Gerekli yerlere bildirmiş mi? Öğrencilerimizin gözleri önünde darp edilen öğretmenimizin psikolojisi ne durumdadır? Aynı zamanda öğrencilerimizin psikolojisi ne oldu? Bu çocuklarımız okula gelmek ister mi?

Okullarımızda güvenlikçinin önemi bir daha ortaya çıkmıştır. Bu konuda yetkili mercilerin en kısa zamanda gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı