REKLAMI GEÇ

Öğretmenler Günü kutlu olsun

Öğretmenler Günü kutlu olsun

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verilişi ve millet mekteplerinin açılış yıldönümü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. Bu anlamlı gün nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli protokolü, öğretmenliğin sevgi ve fedakarlık gerektiren kutsal bir görev olduğuna işaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2022 Perşembe, 09:00

Denizli protokolü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin mesaj yayınladı. Protokolün mesajları şöyle:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

“Bir yaşam biçimi, bir ideal, bir tutkudur öğretmenlik…

Öğretmenlik, toplumumuz ve ülkemiz için büyük hedefleri olan ve büyük hedefler sahibi nesiller yetiştirmek için mücadele eden bir ruha sahip olmak, evlatlarım dediği öğrencileri için örnek bir yaşam biçimi sunmak, geleceğe umutla bakan minik yüreklerin hayatlarını dönüştürme potansiyelini elinde tutan bir yol gösterici olabilmektir. Öğretmenlik, asla salt bilgiyi aktarmak değildir. Yavrularımızın çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ve özelliklerine sahip olabilmesi için; ilmi, hakikati, doğruyu ve güzeli bulabilmesi için kendi ömür sermayesini tüketen, tüm diğer meslekleri mümkün kılan, kutsal bir görevdir öğretmenlik. Ülkemizin dört bir köşesinde, bu kutsal görevi büyük fedakârlık göstererek yüreğindeki sevgi ve zihnindeki ilmin ışığıyla icra eden tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyorum.

Öğretmen; karanlık ve uçsuz bir dehlizdeki fener, sonu bilinmeyen tehlikelerle dolu bir yolda kılavuz, yalnızlık ve gayesizlik buhranına düşmek üzere olan bir genç için arkadaş, karanlık bir gecede kurulan hayallerin mavi gökyüzü altında gerçekleşmesine aracı olan bir hayat rehberidir.

Öğretmen; hepimizin üzerinde büyük emeği olan ve gönlümüzde müstesna bir yer tutan, toplum için eğitim dünyasının vazgeçilmez unsuru, bizler için benliğimizi ve geleceğimizi şekillendiren mahir ellerdir. İnanıyorum ki öğretmenler, bütün dünya için her anlamda gelişmiş ve müreffeh bir topluma çıkan tüm kapıları açan yegâne anahtardır.

Toplumumuzun gerçek mimarı, asil milletimizin istikbalini garantiye almak için durmadan koşan değerli öğretmenlerimiz!

Kutsal görevinizi icra ederken tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün olduğu gibi bugün de, yarın da ülkemizi ve dünyayı şekillendirerek insanlığın mimarı olmaya devam edeceksiniz. Kalkınma yarışında bizlere gurur verecek, necip milletimizi gelişmiş milletler seviyesine taşıyacak nesiller yetiştirme konusunda yüreğini ortaya koyan sizlere güvenimiz tamdır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Toplumu gerçek amacına, gerçek mutluluğuna ulaştırmak için iki orduya gerek vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri ulusun geleceğini yoğuran bilim ordusudur.” Eğitim ordusunun kahraman neferleri olarak sizlerin, milletimizin âli menfaatlerini gerçekleştirme yolunda, kültürümüzü ve manevi değerlerimizi özümsemiş aynı zamanda evrensel değerlere de vakıf nesiller yetiştirmek için canla başla çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Hiç şüphe yoktur ki ülkemiz, idealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen ve geliştiren öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevleri başında şehit düşen ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde, zor şartlar altında ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, manevi değerlerimizi, evrensel ilkeleri yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü bir kez daha kutluyorum. Yüreğindeki insan sevgisini hiçbir vakit kaybetmeyen elleri öpülesi öğretmenlerimize saygı ve selamlarımı iletiyor; hepsine mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

24 Kasım Öğretmenler Günü Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981’de onun başöğretmen oluşunun yıl dönümü kutlamalarında, öğretmenlik mesleğini icra eden kıymetli öğretmenlerimizi onurlandırmak için ülke çapında kutlanmasına karar verilmesiyle bugüne dek kutlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal, eğitimin ve öğretmenlerin bir ülkenin en önemli değerleri olduğunu daima ifade etmiştir. Bu önemi belirten en kıymetli konuşmalarından birinde  Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.  Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak yeteneğini kazanmamıştır. Ona alelade bir kitle denir; millet denemez.  Bir kitle, millet olabilmek için kesinlikle eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki bir toplumu gerçek millet haline koyarlar. Bizim milletimiz elbette dünyanın takdirlerine hak kazanmış bir toplumdur. Fakat onu layık olduğu şeref derecesine eriştirecek sizlersiniz. Millet, memleket, Cumhuriyet sizden yüksek hizmet beklemektedir.’ diyerek eğitime ve öğretmenlere verdiği önemi her fırsatta ortaya koymuştur.

Öğretmenler toplumun kurucusu ve taşıyıcısıdır. Bu nedenle mesleklerini icra edebilmeleri için gereken her türlü maddi ve sosyal imkanlar onlara sunulmalıdır. Oysa bugün öğretmenlerimiz borç içinde, ayın başını denkleştirmeye çalışarak bunalımla mesleklerini icra etmeye çabalamaktadır. Öğretmenlerin sorunları sadece bununla sınırlı değildir. Ataması yapılmayan, sözleşmeli olarak çalışan ve güvencesiz PİKDES öğretmenlerimizin, özel eğitim kurumlarında sorunlar yaşayan öğretmenlerimizin ve hak ihlali yaşayan, sivil ölüme terkedilen öğretmenlerimizin sorunları görmezden gelinemez. Bizim inandığımız değerler ve gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz hedefler doğrultusunda öğretmenlerin bütün sorunlarını gidereceğiz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söz verdiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracağız. Öğretmenleri bu ülkenin baş tacı yapacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen ayrımlarını ortadan kaldıracağız. Öğretmenlerimiz, yoksulluk sınırı altında maaşa mecbur bırakılmayacak.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizi daha ileriye götürecek aydınlık yarınlarımızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef olan ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına evlatlarımızı büyük fedakarlık ve özveri içerisinde yetişmesine vesile olan öğretmenlerimiz hepimiz için çok kıymetli ve özeldir. Öğretmenlerimiz; bilgili, çalışkan, vatanına ve değerlerine bağlı ve kendini sürekli geliştiren bireyler yetiştirmek için üstlendikleri sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Görevlerin en kutsalını gerçekleştiren, Denizli’mizin ve ülkemizin tüm eğitim kurumlarında mesleklerini ifa eden öğretmenlerimiz ile öğretmen adaylarımızın Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum.”

AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)

“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, insanlık tarihi kadar eski; aynı zamanda kutsal bir meslektir. Fedakârlık, emek, sabır ve de hoşgörü isteyen öğretmenlik, bedeli maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın olup; her şeyden önce, topluma iyi insan yetiştirme sanatıdır.

Bir toplumun bilimsel, sosyal, sanatsal, kültürel ve ekonomik açıdan yükselebilmesi ve de her açıdan müreffeh olabilmesi, öğretmenlerimizin kendini daha da yetiştirebilme çabalarına bağlıdır.

Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere yönelik: “Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem!” sözü bu mesleğin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Eğitim camiamızın neferleri olan öğretmenlerimiz, hızla gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, geleceğe aktarımı ve çağdaş bir toplumun bilgi damarlarına nüfuz etme noktasında durmaksızın ileriye bakmalıdırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta görevleri başında şehit düşmüş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerim.

Başöğretmen Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım’da kutlanan bu günde, cehaletle savaşın en keskin kılıcı olan öğretmenlerimizin gününü kutluyor; sağlık ve esenlik diliyorum.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)

Geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizin aklın ve bilginin rehberliğinde ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirilmesinde önemli bir görevi üstlenen öğretmenlerimiz kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler.

Eğitimin ve bilimin ışığını ülkemizin dört bir yanına taşıyan, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın eğitiminde ve yarınlara hazırlanmasında, bilgili, donanımlı, üretken ve aynı zamanda da sorumlu birer birey olmalarında öğretmenlerimizin payı büyüktür.

İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, Ülkemiz için daima umut kaynağıdır. İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere açık, daima kendini yenileyen öğretmenlerimiz sayesinde, güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle birlik ve beraberliğimizi ilelebet sürdüreceğiz. Fedakârca görevlerini yaparak, geleceğimize ışık olacak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin hakları ödenmez.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yeni nesillerimizi eğiterek, yarınlarımızı güvence altına alan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Onlar geleceğin büyük Türkiye’sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.  Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak olan çalışkan ve ileriye bakan öğretmenlerimizdir.

Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görev üzerindedirler.  Onlar geleceğin büyük Türkiye’sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir. Millet mekteplerinin açıldığı, rahmetle andığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu müstesna günde, başta ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR  (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

“24 Kasım Öğretmenler Gününde Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şahadete ermiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Emeklilik mertebesine ulaşmış öğretmenlerimize yaşamları boyunca sağlık ve sıhhat diliyorum. Görevleri başında bulunan tüm öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum.

Öğretmenlerimizin ülkemizdeki barış ve huzuru sağlamada çok önemli rolleri var. Ülkesini ve milletini yüceltmek için alın teri döken tüm öğretmenleri saygı ve hürmetle anıyorum. İnsanlık tarihine yön veren öğretmenlerimizin hizmetlerin toplum nezdinde karşılığını bulmasını dilerim. Ülkemizin her köşesinde canla başla eğitim veren, öğreten öğretmenlerimizin hepsini saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Öğretmenlik mesleği çok saygın etkin ve etkili bir meslek niteliğindedir.  AK Parti olarak bizler her zaman eğitime, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine önem vermeye devam ediyoruz.  Anadolu’nun her karışında fedakarca ülkesine ve milletine hizmet veren öğretmenlerimiz bizim baş tacımızdır. Ülkemize ve milletimize hizmet eden, bütün zorluklara rağmen mesleğini en iyi şekilde icra eden bütün öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şahadete ermiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Emeklilik mertebesine ulaşmış öğretmenlerimize yaşamları boyunca sağlık ve sıhhat diliyorum. Görevleri başında bulunan tüm öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum.”

YUSUF GARİP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)

24 Kasım 1928 tarihinde aydınlanma meşalesi ‘Millet Mektepleri Talimatnamesi’ ile yanmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Başöğretmen’ unvanıyla bu aydınlanmanın içinde yer almıştır. 1981’den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu gün ülkemizin gurur günüdür. Toplumumuzda ‘Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp’ diye değerli bir söz vardır. Yüce kitabımız Kuran’ın ilk emri ‘Oku’dur. Binlerce yıllık geleneğe sahip Türk toplumunun öncelikleri arasında öğrenmek, ilk sıralardadır. Öğrenmenin de temel unsuru öğretmenlerdir. Onlar olmadan, kimse yönünü bulamaz, dünyayı daha ileriye götüremez. Bu nedenle öğretmenlik, toplumumuzda en kutsal mesleklerden biridir.
Her şeyin başı öğrenmektir. Günümüzde bilginin değeri paha biçilemez. Bilgiye önem veren toplumların teknoloji ve bilimde geldikleri nokta ortadadır. Öğretmenlerimiz ülkemizin ilim-bilim yolunda ilerlemesinde, gelecek nesillerimizin yetişmesinde, ülkemizin aydınlık geleceğe ulaştırmada en önemli değerimizdir.
Onlar, çocuklarımızın anne babalarından sonra en sıkı bağlar kurduğu insanlardır. Bu nedenle, anlatılanları öğrenebilen, öğrendiğini anlayabilen nesiller yetiştiren öğretmenlerimize müteşekkiriz. Kendini bilen nesiller de köklerini ve değerlerini bilir. Öğretmenlerimizin bu anlamda sorumluluğu büyüktür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin milli duygulara haiz, vatan sevgisiyle bütünleşmesi öğretmenlerimizin gayretiyle mümkündür. Bu gayreti tüm öğretmenlerimizin gösterdiğinden hiç şüphemiz yoktur. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI )

Bugün millet olarak en iyi bildiğimiz kavramlar, büyük rehberimiz Başöğretmen Atatürk’ün bize öğrettikleridir. Cumhuriyettir, demokrasidir, kadın erkek eşitliğidir, laikliktir, çağdaş ve gelişmiş bir toplum idealidir. Bunu gelecek kuşaklara aktaran ise Başöğretmen Atatürk’ün izinde ilerleyen öğretmenlerdir.

Çünkü öğretmenlik demek; lojmanı olmayan, soba ile ısınan, günlerce yolu kapalı köy okullarında görev yapmaktır. Kentlerin varoşlarında 35-40 öğrencili sınıflarda hayatları değiştirmektir. Öğretmenlik en saygın meslektir. Çünkü öğretmenlik, Başöğretmen Atatürk’ün öğretmeni olmaktır. Ondan devralınan tebeşir ile tahtaya Cumhuriyet yazmaktır. Aydınlık, güzel bir ülkeyi ve geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızı yetiştirmektir.

Öğretmenler günü bittiğinde sorunlar yine ortada kalacaktır. Türkiye’de 100 binlerce öğretmen açığı bulunurken, yeni mezunlar ile birlikte on binlerce öğretmen atama beklemektedir. Genç öğretmenlerimiz atanamadığı için farklı işlerde çalışmak zorunda kalmakta, bazen de intihar etmektedir. Bu gerçekten içimizi yakan bir tablodur. Eğitiminden, ekonomiye, sağlıktan, tarıma, ülkenin sorunlarını çözecek reçete bellidir. Cumhuriyetin kurucu değerlerine geri dönmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmadan yürümektir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, sosyal demokrat bir anlayışla, çocuklarımızı ve ülkenin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunlarının çözüldüğü, ücretli, sözleşmeli, kadrolu ayrımının kalktığı tüm öğretmenlerin eşit olduğu bir ülkede, öğretmenler gününü hakkıyla kutlayacağımıza inanıyorum. Bu anlamlı günde görevi başında şehit düşen, ebediyete intikal eden, öğretmenlerimizi ve bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. Büyük zorluklar altında mesleklerini sürdüren öğretmenlerimizin, bütün eğitim emekçilerinin öğretmenler gününü kutluyorum.”

SELİM KASAPOĞLU (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

Dünyanın en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerlidir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, yarının dünyasını oluşturan mimarlardır. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde öğretmenlerimiz başroldedir. Öğretmenlerimize verdiğimiz değer, bizim medeniyet çizgimizin, çocuklarımıza verdiğimiz değerin ve geleceğimize olan inancımızın birebir göstergesidir. Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele eden tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı