REKLAMI GEÇ

Okul bahçesinde trafo tartışması: Eğitim-İş eylem yaptı

Okul bahçesinde trafo tartışması: Eğitim-İş eylem yaptı

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun bahçesindeki trafo ile ilgili eylemlerine devam ediyor. Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bu ayıptan bir an önce vazgeçin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2020 Perşembe, 18:00

Atalar Mahallesinde bulunan Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun bahçesine yapılan trafo ile ilgili tartışma sürüyor.

İnşaatın başlamasıyla birlikte harekete geçen Eğitim-İş eylemlerine devam ediyor. Sendikanın Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan öğrencilerin sağlığını tehlikeye atacak bu uygulamanın son verilmesi gerektiğini belirtti.

RADYASYON İÇİNDE ÖĞRENCİLER NASIL EĞİTİM GÖRECEK?
Aydoğan, “Öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini defalarca vurguladık. Anaokulu öğrencilerimizin oyun alanına bu trafonun yapılması vicdansızlıktır, sorumsuzluktur. Yüksek gerilim hattının, radyasyonun içinde çocuklarımız nasıl eğitim görecekler, nasıl oynayacaklar?” dedi.

BU AYIPTAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN
Trafonun, iş sağlığı ve güvenliği kanuna aykırı olduğunu belirten Aydoğan, “Resmi kurumlarımızın İmar planlarındaki aksaklıkları ve mevzuat boşluklarını okullarımızın lehine düzenlemesi gerekir. Okul bahçelerimizin imar ve tapu-kadastro sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekir. Bu ayıptan bir an önce vazgeçin” diye konuştu. Eğitim-İş, trafoya karşı mücadelesinin süreceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı