REKLAMI GEÇ

Otizm Derneği’nden bakımevinde işkenceyle ölüme sert tepki

Otizm Derneği’nden bakımevinde işkenceyle ölüme sert tepki

İstanbul Büyükçekmece’de bir bakımevinde otizmli M.E.nin gördüğü işkence sonrasında hayatını kaybetmesine tepkiler sürüyor. Denizli Otizm Derneği de bir basın açıklaması yaparak yaşananları tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2022 Cumartesi, 16:55

Candoğan Parkı önünde bir araya gelen Denizli Otizm Derneği üyeleri, Otizmli M.E’nin İstanbul’da bir bakımevinde yaşadığı şiddetin ardından hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

Açıklama Denizli Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Sümra Çelik, otizmlilerin yaşadığı sorunları yıllardır dillendirmelerine rağmen böyle bir felaketle karşılaşıldığına dikkat çekti.

Otizmli gencin ölümü sonrasında başlatılan adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Sümra Çelik, aynı felaketlerin yeniden yaşanmaması için yapılması gerekenler konusunda taleplerini yineledi.

“Tüm suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” diyen Denizli Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Sümra Çelik, kendini koruma ve gördüğü zararı yetkililere bildirme becerisi gelişmemiş olan 20 yaşındaki Otizmli M.E’nin ölümüne sessiz bir şekilde tanık olmuş kişilerin de yargı önünde hesap vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı