REKLAMI GEÇ

PASVAK sıcak yemek dağıtımını yeniden başlattı

PASVAK sıcak yemek dağıtımını yeniden başlattı

Koronavirüs salgını nedeniyle bulaşma riskini önlemek amacıyla sıcak yemek dağıtımından iaşe yardımına geçen Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı/Aşevi, 65 yaş üstü vatandaşlardan gelen talep üzerine sıcak yemek dağıtımına geri dönme kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2020 Çarşamba, 10:25

PASVAK yönetimi, Çin’den başlayıp tüm Dünya’ya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle sıcak yemek dağıtımını masaya yatırmış, hem PASVAK personeli, hem de hizmet götürülen yaşlıların sağlığının korunması amacıyla sıcak yemek yerine geçici olarak iaşe yardımı hizmetine geçmişti.

Bir süredir uygulanan iaşe yardımları ve yeni sürece ilişkin açıklama yapan PASVAK yönetimi, “Dünya çapında salgından en çok etkilenen grup olan yaşlılar aşevimizin de her gün sıcak yemek hizmeti götürdüğü kişiler arasındadır. İaşe yardımı kararı almadan önce hizmet götürdüğümüz 65 yaş üstü yaşlılarımız ile tek tek iletişime geçildi. Geçici durum kendilerine anlatıldı ve görüşleri alındı. Çoğu bu dönemde yanında birileri olduğunu ya da yemek yaparken yardım alacağı komşusu ya da yakını olduğunu, hatta bu hizmetin kendileri için güvenli olacağını söylediler” dedi.

Bu süreçte bazı yaşlıların yemek yapmakta zorlandıklarını yönündeki bilgilerin ardından yeniden bir araya gelen PASVAK yönetim kurulu, 65 yaş üstü yaşlılar için sıcak yemek hizmetine kaldığı yerden devam etme kararı aldı.

Yemekler ihtiyaç sahiplerine tek kullanımlık kaplar ile ekmeği ile birlikte kapılarına kadar götürülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı