REKLAMI GEÇ

PAÜ’de biri rektör üç profesörün dozerli kavgası Denizli’ye yakışmadı

PAÜ’de biri rektör üç profesörün dozerli kavgası Denizli’ye yakışmadı

Pamukkale Üniversitesi iki gündür dozerli kavga ile Türkiye’nin gündeminde… Rektör Bağ’ın bazı inşaat projeleri için kanalizasyon geçirmek istediği bilim tarlasına dozerle girilince işler karıştı. Kavga baştan sona kaydedildi ve dünden bu yana Türkiye’nin gündeminde… Son yıllarda bilimle anılamayan PAÜ’deki bu kavga, Denizli’ye yakışmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2020 Çarşamba, 12:09

Türkiye, dünden bu yana Pamukkale Üniversitesi’nde biri rektör 3 profesörün ağız dalaşını konuşuyor. Tartışmanın başlangıç noktası kanalizasyon hattı… Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ, bazı inşaat projeleri ve ‘üniversitenin geleceği için’ olduğunu söylediği yatırımların kanalizasyon bağlantısını Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) uygulama alanından geçirmek isteyince kıyamet koptu.

İKİ PROFESÖR DİRENİŞTE
BİYOM’da görevli Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, bir hat halinde uygulama alanından geçecek kanalizasyon hattının çalışmalarına zarar vereceğini ileri sürerek direnişe geçti. Ama ‘nöbet tutmaya kadar varan’ bir direniş…

KIYAMET NASIL KOPTU
Ve çeşitli mecralarda yayınlanan videodan anlaşıldığı kadarıyla sabahın erken saatlerinde Rektör Bağ, beraberindeki güvenlik görevlileri ve memurlardan oluşan bir heyet, bir de kanal kazıcı ile bahçeye giriyor. O sırada nöbette olan iki profesör de direnişe geçiyor. Rektör Bağ ‘kazın’ talimatı verince kıyamet kopuyor.

TARTAKLAMA İDDİASI
Görüntülerde doğrudan bir tartaklama görülmüyor ama Profesör Dr. Fevziye Çelebi Toprak, ameliyatlı olduğunu sık sık dile getiriyor. Görüntünün bir bölümünde ‘Tartakladınız’ iddiasına, üniversite görevlilerinden ‘tartaklama yok’ diye cevap geliyor. Ve bu görüntüler servis edilince Türkiye’nin gündemine oturuyor.

TARTIŞMALAR, BİLİMİN ÖNÜNE GEÇİYOR
Birinin görevi idarecilik, diğerlerininki araştırmak olan üç profesör; sözlü atışmalarla Pamukkale Üniversitesi’nin ismini Türkiye’ye ‘bu şekilde’ duyuruyorlar. Daha önce Rektör Bağ’ın eşini enstitü sekreteri olarak ataması, mobbing iddiaları ve son olarak bu olay, Pamukkale Üniversitesi’nin son iki yılda ne kadar akademik başarısı varsa hepsinin önüne geçti.

SADECE KANAL İSE BU YAYGARA NEDEN?
İki profesörün açıklamalarına bakıldığında ise Rektör Bağ, ‘tarlaya dozerle girip tarumar etmek istiyor, Rektör Bağ’ın açıklamasına bakıldığına ise sadece bir kanal açılmak isteniyor. Bilim insanları Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, yerli tohumlara sürekli vurgu yaparak, “Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı” gibi çok ciddi iddialar ortaya atıyor ama olay sadece bir kanal açmaksa neden bu kadar tepki gösterdiklerini açıklamıyor, bir perde arkası varsa söylemiyor.

REKTÖR BAĞ NE DİYOR
Dün sessizliğini koruyan Rektör Bağ bu sabah Twitter’den yaptığı açıklama ile ‘olayın gereksiz büyütüldüğünü’ ima ediyor. Bağ, “Kanal açma işi bahçeye hiç zarar vermeyecek, kanalı açacağız ve kapatacağız sonra ne istiyorsanız yine ekin” diyor ve ekliyor, “Bu konuyu hocalarımıza defalarca anlattım ama anlamak istemiyorlar…”

SEÇİM YAKLAŞIYOR…
Oysa bilim yuvası olması gereken, gençlere problemleri konuşarak çözmeyi öğretmesi gereken bir kurumda 3 profesör, tarla içinde dozerlerin önüne kendini ata ata kavga ediyor. PAÜ’de seçimin yaklaşmasıyla yaşandığı aşikar olan bu süreç ve çekişme Pamukkale Üniversitesi’ne de, Denizli’ye de zarar veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı