REKLAMI GEÇ

PAÜ’de öğrenciler sağlık çalışanları için maske ve önlük üretiyor

PAÜ’de öğrenciler sağlık çalışanları için maske ve önlük üretiyor

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Öğretim Üyesi Dr. Nurcan Kutlu ve gönüllü öğrenciler, tezgah başına geçti, sağlık çalışanları için maske ve cerrahi önlük üretimine başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2020 Salı, 12:22

Tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılan Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürüyor. Salgının yayılmasının önüne geçmek ve hastaları tedavi ederek sağlıklarına kavuşturmak için yoğun gayret gösteren sağlık çalışanlarının virüse maruz kalmamaları için çok sayıda kurum ve kuruluş, ürettikleri malzemelerle, sağlık çalışanlarına bu mücadelelerinde destek veriyor.

PAÜ Moda Tasarımı Programı Öğretim Üyesi Dr. Nurcan Kutlu ve gönüllü öğrenciler, DTBMYO idari personelinin de desteğini alarak maske ve cerrahi önlük üretimine başladı.

Projeye ilişkin bilgi veren Nurcan Kutlu, “Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs ile etkin bir şekilde mücadele ediliyor. Rektörüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın moda tasarım programı bünyesinde ne gibi katı sağlayabiliriz düşüncesi üzerine bizler de bu projeyi hayata geçirdik. Üniversite Yönetimimizin yanında DTBMYO Müdürümüz Prof. Dr. Raşit Urhan da destek vererek bölüm olarak katımızı sunmayı hedefledik. Projeye, gönüllü olarak öğrencilerimiz ve idari personellerimizin de desteği ile sağlık çalışanlarının bu virüsten korunmaları adına maske ve önlük üretimine başladık. Öğrencilerimiz ile birlikte üretimlerimizi, virüsten korunma adına, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleştiriyoruz. Farklı kurum ve kuruluşlar ile okullar ve özel sektörden firmalar malzeme ve kumaş desteğinde bulundu. Öğrencilerimizin üretim sırasında kullanabilmeleri için bizlere yüz siperliği tedarik eden firma ve okullar oldu. Bu süreçte ürettiğimiz maskeler ve korumalı cerrahi önlükleri en kısa sürede sağlık çalışanlarımızın kullanımına sunmayı hedefliyoruz” dedi.

DTBMYO Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan ise öncelikle Koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını belirterek, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında salgın ile mücadeleye katkı sağlamak için medikal maske ve önlük üretimi projemizi hayata geçirdik. İlk etapta 2 bin maske ve 200 cerrahi önlük üretmeyi planlıyoruz. Maske ve cerrahi önlükleri PAÜ Hastaneleri’nde görev yapan sağlık çalışanlarının yansıra Denizli’deki diğer hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına da ulaştıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı