REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün 100 milyon TL istediği araziye alıcı çıkmayınca fiyat 46,5 milyona düştü

PAÜ’nün 100 milyon TL istediği araziye alıcı çıkmayınca fiyat 46,5 milyona düştü

Pamukkale Üniversitesi, bir dönem hastane olarak kullandığı, Doktorlar Caddesi üzerindeki 2 bin 127 metrekare araziyi satamadı. Rektör Bağ’ın yıkıldıktan sonra ‘Burası çok güzel olacak’ dediği, 100 milyon liradan satışa çıkan arazi, alıcı çıkmayınca inanılmaz bir indirim yapıldı; fiyat 46,5 milyon liraya düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2020 Cuma, 14:07

Denizli’ye uzun yıllar hastane olarak hizmet ettikten sonra, geçen yıl depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan, Saraylar Mahallesi Doktorlar Caddesi üzerindeki Pamukkale Üniversitesi’ne ait arazi ikinci kez ihaleye çıkıyor.

100 MİLYONA ALICI ÇIKMADI
Mülkiyeti Pamukkale Üniversitesi’nde bulunan 2 bin 127 metrekare, ticari alan kayıtlı arazi 20 Nisan günü ihaleye çıkmış ve 99 milyon 997 bin 200 lira feyit istenmişti. Ancak bu ihalede arazinin alıcısı çıkmadı.

BÜYÜK İNDİRİM
PAÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından ikinci kez ihaleye katılımcı olmayınca Üniversite yönetimi arazide görülmemiş bir indirime gitti. İlk ihalede 100 milyon lira istenen arazı, aradan 3 ay geçmeden 46,5 milyon liraya düşürüldü. İhale 14 Temmuz’da yapılacak.

REKTÖR BAĞ, ‘PROJE İMASI YAPTI, SATIŞA ÇIKARDI’
Yıkımı hayli sorunlu olan binanın yıkım çalışmalarını incelemeye giden PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, 15 Mart 2019’da yaptığı açıklamada, “Burayı yaşanılabilir, çok güzel bir ortam haline dönüştüreceğiz” demişti.Bu açıklamayla,, bölgede üniversitenin bir projesinin uygulanacağını düşünenlerin beklentisi boşa çıkmış oldu.

ÖZEL HASTANEYDİ, ÜNİVERSİTE OLDU
1990’lı yılların başında, küçük bir binada hizmet veren Özel Hayat Hastanesi’nin inşa ettiği bina zaman içinde, Pamukkale Üniversitesi’ne geçti. Uzun yıllar Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olarak hizmet veren bina, Kınıklı’daki yerleşkedeki yeni hastanenin tamamlanmasıyla Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesine dönüştürüldü ama hiç çalışmadı. 2016’da bina depreme dayanıksız olduğu için yıkılmak istendi ancak yıkımcı şirket kazalara sebep olup yıkımı tamamlamayınca, süreç uzadı. Üniversite yönetimi 2019’da yıkımı kendi tamamladı.

Yorumlar

Muhammet   -  Bağlantı 3 Temmuz 2020, 18:48

Bu rektör aşırı derece beceriksiz birisi.Yaptığı her iş her eylem kesinlikle bilinçsiz ve düşünülmeden yapılıyor.Bu şahısın koltukta durduğu her saniye denizliye zarar.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 3 Temmuz 2020, 14:24

İncilipınar daki arazi (Şimdi Nihat Zeybekçi Kongre…) Polis evi vs şimdi bu araziyi elden çıkartmaya çalışırken diğer yandan 2. kampüs arayışı yapmak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı