REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Ahmet Ercan’dan Denizlililere ‘sağlam yerde, sağlam evde oturun’ uyarısı

Prof.Dr. Ahmet Ercan’dan Denizlililere ‘sağlam yerde, sağlam evde oturun’ uyarısı

Uzmanlar, fay hatları üzerinde kurulu Denizli’de 5-6 büyüklüğünde bir depremin yaşanabileceğini belirtti, vatandaşları uyardı. Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, vatandaşların olası büyük bir depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini ve sağlam evlerde oturmaları çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2021 Pazar, 15:05

Denizli’de 16 Eylül’den bu yana depremler meydana geliyor. 3 günde toplam 41 sarsıntının yaşandığı  kentte son olarak dün sabah saatlerinde merkez üssü Çal’ın Karapınar mahallesi olan 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

1.derece deprem bölgesinde olan Denizli’de yaşanan sarsıntıların ardından uzmanlardan da açıklamalar peş peşe geldi. Uzmanlar, Denizli’de büyük bir depremin beklendiği ve beklenen depreme karşı önlem alınması yönünde uyarılarda bulundu.

Çal’da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 5-6 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesinin şaşırtıcı olmayacağını belirterek vatandaşları sağlam evlerde oturmaları konusunda uyardı.

Prof. Dr. Ercan, paylaşımında “Denizli-Çal-Karapınar’da 18.09.2021 02.45’de 6,4 km odak derinliğinde, M4 büyüklüğünde bir küçük deprem oldu. Sarsıntılar depremcik sağanağı olarak sürüyor. En çok M5,5-6 büyüklüğünde bir depremle sonuçlanması şaşırtıcı olmaz. Arkası bir hafta içinde kesilebilir de. Türkiye’de uzun süredir deprem olmuyorsa, bir yerler geriliyor demektir. Sağlam yerde, sağlam evde oturunuz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

davut   -  Bağlantı 19 Eylül 2021, 18:10

adamin elinde imkani olsa zaten gider saglam evde oturur. Dalga gecer gibi aciklama yapmiss… biz fantazi olsun diye curuk evleri seviyoruz zaten…al birini vur otekine..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı