REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Sibel Pekcan, kovid nedeniyle hayatını kaybetti

Prof. Dr. Sibel Pekcan, kovid nedeniyle hayatını kaybetti

Denizli’de Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yılın doktoru seçilen ve 2 yıldır Kovid-19 tedavisi gören Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan, hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2022 Cuma, 17:00

İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğum bakım servisinde tedavi gören öğretim üyesi Pekcan, dün kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yakınları tarafından Denizli’ye getirilen Prof. Dr. Pekcan’ın cenazesi, Merkezefendi ilçesi Üçler Mahallesindeki Hilal Camiinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Çakmak Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreninde gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Pekcan’ın oğlu Doğuşcan Özkurt, annesinin kendi alanında bir hastalığa çok mücadele etmesine rağmen yenildiğini ifade ederek, “Kelimenin düğümlendiği yer, insan çok gazla bir şey söyleyemiyor. Annem kendi alanında olan bir hastalığa yenildi. Çok mücadele etti ama yenildi. Annem çok iyi bir insandı, hastalarıyla ilişkileri de oldukça iyiydi.” dedi.

2021 yılı Ocak ayında Koronavirüs’e yakalanan Prof. Dr. Pekcan, o tarihten beri PAÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Prof. Dr. Pekcan, 2021 yılında 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi tarafından yılın doktoru seçilmişti.

Ekim ayında Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde akciğer nakli olan Pekcan, o tarihten beri bu hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı