REKLAMI GEÇ

Protokolden Berat Kandili mesajları

Protokolden Berat Kandili mesajları

Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlarla Berat Kandili’ni kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2022 Perşembe, 10:20

İşte protokolün Berat Kandili mesajları:

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Gönüllere güneş gibi doğan Ramazan ayını müjdeleyen Berat gecemiz hepimiz için bir fırsattır. Allah rızası için bu mübarek gecede kul olma bilinciyle bol bol dua etmeli, dargınlık ve küskünlükleri unutmalı, hata ve günahlarımız için Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Üç ayların sonuncusu, Ramazan ayının müjdecisi Berat gecemizin feyz ve bereketinden istifade edebilmek ve ilahi rahmete mazhar olabilmek için bu özel zamanı bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu vesilelerle tüm hemşehrilerimizin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

Bu gecenin, adı gibi tüm günahlarımızdan arındığımız berat ettiğimiz bir gece olmasını temenni ediyorum. Müminlerin günahlarından kurtulup İlâhî bağışa ermeleri umulduğu için bu geceye Berat Gecesi denmiştir. İnancımız doğrultusunda, bu gece bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması, ibadetlerin diğer vakitlere göre kat kat daha sevaplı olması ve Cenabı Allah’ın bağışlamasının coştuğu bir gecedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) tam bir şefaat yetkisinin verildiği bu gecenin, tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bu güzel gecede, her birimiz, kendimizi sorgulayarak, nefsimizle yüzleşerek, günahlarımız için hatalarımız için Allah’tan af dilemeyiz. Yüce Yaradan’ın bizlere günahlarımızdan arınmamız, tövbe etmemiz için birer fırsat tanıdığı özel gecelerden biri olan Berat Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu ile el açıp dua eden tüm vatandaşlarımızın dualarının kabul olmasını dilerim. Rabbim bundan sonraki senelerde de beraberce, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde bizleri bir arada kılsın. Bu vesileyle başta Pamukkaleli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin Berat Kandili’ni kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice kandilere kavuşmayı niyaz ederim.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

“On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını müjdeleyen, bağışlanma kapılarının sonuna kadar açıldığı Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve manevi günler insanları birbirine yaklaştıran, dayanışmayı artıran, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği önemli anlardır. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamları ruhunda barındıran Berat Kandili, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, kırılan kalpleri onarmak için de büyük bir fırsattır. İdrak edeceğimiz Berat Kandili’nde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutluyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık âleminin barış ve huzurla daha aydınlık yarınlara ulaşmasına vesile olmasını diliyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Kutsal geceler iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük bir fırsattır. Ramazan ayının müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Berat Kandili’nin manevi temizlenmeye, vicdani doğrulmaya, birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını, huzur, saadet ve barış arayışına müessir katkılar sağlamasını dileyerek, Buldanlı hemşerilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ederim.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)

“Bu gece Allah’ın, kendisine yönelip af dileyen kullarını bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Bu gecenin İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

Berat Kandili’ni vesile bilerek yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek İslam aleminin huzuru için dua etmeliyiz.

İbadet ve halis niyetlerle ellerin semaya açılacağı bu mübarek gecenin, kalplerimizdeki kin, öfke, haset ve nefret duygularının silineceği, kendimiz için istediklerimizi başkaları için de isteyebildiğimiz, nefsimizin tükenmez arzularına gem vurabildiğimiz bir hayat getirmesini diler, savaşın yerini barışın aldığı bir dünya temennisiyle, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Berat Kandili’ni tebrik ederim.”

MEHMET AŞIK  (DENİZLİ İL MÜFTÜSÜ)

“Mübarek üç ayların ikincisi Şaban ayının en önemli günü ve kendisi gibi mübarek olan Berat Gecesine ulaşmanın huzur ve neşesini yaşıyoruz. Bilindiği üzere 17 Mart 2022 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece Berat Gecesi’dir.

Borçtan, suç ve cezadan, hastalıktan kurtulmak anlamına gelen “Berat”, dini anlamda “günahlardan, hatalardan kurtulma, affa nail olma, yenilenme ve yaradılış gayesini hatırlama” demektir. Berat Gecesi de tüm bu hususiyetleri içinde barındıran kulların Allah’ın rahmet ve mağfiretine koştuğu feyiz ve bereket dolu bir gecedir. Çünkü Allah-ü Teala, af ve mağfiret çağrısının farklı bir anlam kazandığı bu gecede ve diğer zamanlarda can-u gönülden kendisine iltica edeni, tevbe edeni bağışlayacağını hem ayeti kerimelerde hem de hadisi şeriflerde bize haber vermektedir. Allah-ü Teala Zümer Suresi 53. Ayetinde bu hakikati şöyle ifade etmektedir. “Deki; Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir”.

Sevgili Peygamberimiz de (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah-ü Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak isteyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191). İşte bu gecede Rabbimizin bu davetini fırsat bilerek ve  bizi bağışlayacağından da emin olarak O’nun rahmetine, affına, mağfiretine koşarak kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün müslümanlar ve insanlık için dua ve niyaza durmak en önemli vazifemiz olsa gerektir. Dünya hayatında rıza-i ilahiye muvafık her türlü işimiz, salih amel ve hasenat kabilinden ibadet ve faaliyetlerimiz bizim maddi-manevi anlamda huzur ve gönül rahatlığına bilerek, bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızdan beraatimize vesile olacaktır.

Sevgili Kardeşlerim!

İnsanlık ve ülkemiz açısından sıkıntılı ve zorlu bir süreçten geçiyoruz. Aklımızdan çıkarmayalım ki; salgın hastalıkla mücadele kapsamında uymamız gereken kurallar ve önlemler aynı zamanda dini sorumluluk ve kul hakkı noktasında uyulması gereken tedbir, kural ve önlemlerdir. Bizler sorumluluk bilinciyle hareket eder bu konuda gerekli hassasiyeti gösterirsek hepimizi, ülkemizi ve tüm insanlığı endişeye sevk eden, belirsizliğe ve ümitsizliğe sebep olan bu salgın hastalıktan bir an evvel kurtulmuş oluruz. Tedbirlere uymak aynı zamanda hem devletimizin hem de sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletecek ve işini kolaylaştıracaktır.

Kurtuluşumuza vesile olacak olan Berat gecemizin gündüzü de bu sene güzel bir tevafukla Çanakkale Zaferimizin 107. yılını kutlayacağız. Bu vesile ile Çanakkale’yi geçilmez kılan bütün şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet dileriz .Ayrıca geçmişten günümüze vatan ,millet,hak ve hakikat uğrunda feday-ı can eyleyen bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla yad eder Cenab-ı Hakkın bizleri onların şefaatına nail eylemesini niyaz eylerim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Denizli’li hemşehrilerimiz olmak üzere; aziz milletimizin ve İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını ve tüm insanlık aleminin yaşamakta olduğumuz salgın hastalıktan kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı