REKLAMI GEÇ

Sigaraya korona yasağı

Sigaraya korona yasağı

Koronavirüs vakalarındaki hızlı yükseliş nedeniyle tedbirlerin arttığı Denizli’de İl Pandemi Kurulu tiryakileri üzen bir karara imza attı. Pandemi Kurulu kararı ile Denizli’de sigara içme yasağının kapsamı genişletildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2020 Perşembe, 09:54

İl Pandemi Kurulu, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında, koronavirüs özel gündemiyle toplandı. Toplantıda koronavirüs önlemlerine ilişkin yeni kararlar alındı.

TİRYAKİLERİ ÜZEN KARAR
İl Pandemi Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında sigara içme yasaklarının kapsamını genişletti. Sigara içmenin, doğru şekilde maske takmayı engellediği gerekçesiyle, halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, parklar, sıraya girilmesi gereken yerler (banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri vb.) ile semt pazarlarında sigara içilmesini yasakladı.

HES KODU KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Kurul ayrıca HES kodu uygulamasının da kapsamını genişletti.

Buna göre, ilde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarda çalışan personel ile hizmet almak veya ziyaret amacıyla başvuran tüm vatandaşlarımız ile stadyum girişlerinde, tüm sınavlarda sınav yapılacak olan binaların girişlerinde, otogar, gar, havalimanı girişlerinde, AVM girişlerinde giriş yapan her kişiye ve pazaryerlerinde pazaryeri esnafına yönelik Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulaması üzerinden HES kodu sorgulanarak binaya alınması ve şüpheli kişi tespit edildiğinde gerekli yerlere bildirilmesi kararlaştırıldı.

HES kodu sorgulamasının il genelinde tüm işletme/ işyerlerinde yaygınlaştırılmasına, HES kodu sorgulamasının işyerlerinin büyüklük ve imkanlarına göre personel girişinde telefon/tablet üzerinden yapılabileceği gibi toplu personel sorgulaması şeklinde personel veya insan kaynakları birimlerince yapılabilmesi için her türlü imkan ve donanım kullanılarak işyeri sahibi tarafından tüm tedbirlerin alınmasına, riskli kişinin bir alanda izole edilerek 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesine karar verildi.

Özellikle restaurant, kafeterya vb. yeme-içme mekanlarında müşterilere yönelik HES kodu sorgulanarak müşterilerin işletmeye alınmasına ve şüpheli kişi tespit edildiğinde 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi istendi.

OKULLARDA ÖNLEMLER TİTİZLİKLE UYGULANACAK
İl Pandemi Kurulu, okullarda pandemi tedbirlerinin titizlikle uygulanmasını, okulda tespit edilen pozitif vaka ve temaslılarının okul pandemi sorumlusu tarafından en erken sürede ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi istedi.

Tüm öğrenci, personel servis araçlarını düzenli olarak denetime tabi tutulacak, servis şoförlerinin her gün HES kodu sorgulaması yapılacak.

Yorumlar

ZEHRA DİKYOL   -  Bağlantı 23 Ekim 2020, 10:30

BU ŞEKİLDE SİGARA YASAKLAMASI YAPILIYORDA,GAZİNO,BARVBEĞLENCE MEKANLARI NEDEN KAPATILMIYOR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı