REKLAMI GEÇ

Sokak hayvanlarının gönüllü bakıcısına mahkeme şoku

Sokak hayvanlarının gönüllü bakıcısına mahkeme şoku

Pamukkale’nin 15 Mayıs Mahallesi’nde yaşayan ve 25 yıldır sokak hayvanlarının gönüllü hamisi olan Ali Coşkun, beslediği hayvanlar nedeniyle komşusu A.T. ile mahkemelik oldu. Mahkemenin atadığı bilirkişi inceleme yaptı, sokak hayvanların durumunu bilirkişi raporu belirleyecek.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2020 Cuma, 11:35

15 Mayıs Mahallesi’nde yaşayan 25 yıldır gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakan 55 yaşındaki Ali Coşkun, 4 ay önce apartmanın önünde sokak hayvanlarına baktığı için komşusuyla sorun yaşamaya başladı.

Coşkun’un 15 yıldır alt komşusu olan A.T. apartman önünde hayvanlara bakılmasından rahatsız olduğunu belirterek komşusundan şikayetçi oldu.

A.T.nin yaklaşık 4 ay önce şikayetçi olduğu davanın ilk duruşması 2 hafta önce görüldü. Mahkeme apartmanda inceleme yapmak üzere bilirkişi atadı, bilirkişi heyeti de mahkemelik olan sokak hayvanlarına ilişkin inceleme yaptı.

COŞKUN, “25 YILDIR HAYVANLARI BESLİYORUM, TEDAVİLERİNİ YAPTIRIYORUM”
Komşusunun şikayetiyle şok geçiren Ali Coşkun, 25 yıldır hem evinde hem de sokakta hayvan beslediğini, bazılarını evine alıp tedavi ettiğini belirtti.

Coşkun, “25 yıldır sokaktaki hayvanlara bakıyorum, besliyorum, tedavilerini yaptırıyorum. Vicdanım rahat ediyor. Bunlar için de yüklü miktarda bütçe ayırıyorum. Evimde baktığım hayvanların hepsinin sağlık karnesi var aşıları tam. Dışarı da yaralı bulduğum hayvanları da evime alıp tedavi ettirdikten sonra sahiplendiriyorum. Uzun yıllardır böyle yaşıyorum kimseye bir zararım yok aklım almıyor” diye konuştu.

KOMŞU A.T.’NİN SOKAK KEDİSİNE TEKME ATTIĞI İDDİASI
Coşkun apartmanın önünde belirli noktalara kediler ve köpekler için su ve mama kapları koyduğunu, bu kapları da Tarım Orman Bakanlığı’ndan temin ettiğini belirtti. Hayvansever Coşkun, “Kapımızın önünde belirli noktalarda sokaktaki dostlarımız için mama ve su kapları var. Ben düzenli olarak bakıyorum zaten kimseye zararları yok. Komşum A.T. apartman önünde baktığım kedilerden birine tekme atarak dışarı çıkardı. Bununla ilgili şahitlerim de var” dedi.

A.T. DIŞINDA KİMSE RAHATSIZ DEĞİL
55 yaşındaki Coşkun konuşmasının devamında apartman sakinleriyle görüştüğünü ve A.T. dışında kimsenin rahatsız olmadığını belirtti.

Coşkun, “Apartman sakinlerinin çoğuyla görüştüm, 40 kişiden hayvanların kalması için imza aldım, kimse rahatsız olmadığını belirtti. 40 kişiyle daha görüşeceğim. Toplam 80 imzam olacak. Benim kimseye bir zararım yok, yardıma muhtaç sokak hayvanlarına kendi bütçemle yardımcı oluyorum. Kimseyi rahatsız etmemeleri için de önlemleri alıyorum. Bu durumun yaşanması beni gerçekten üzdü ve yıprattı. Sokaktaki canlara bizler sahip çıkmazsak nasıl yaşayacaklar” diye konuştu.

Yorumlar

Hüseyin Şahin Özel   -  Bağlantı 25 Eylül 2020, 20:08

Ali Coşkun kardeşimi destekliyorum. Topluma yararlı örnek bir davranış sergiliyor. Sokalar bütün canlıların ortak yaşam alanlarıdır. Ali beyi destekliyorum…

adem bilen   -  Bağlantı 25 Eylül 2020, 14:15

Ali COŞKUN beyi tebrik ediyorum ve kutluyorum çoğu vatandaşımızda keşke o kadar duyarlı olabilse bu dünya sadece insanlar için değil.

Ayten Kozak Kanber   -  Bağlantı 25 Eylül 2020, 11:42

Sokak hayvanlarını besleyen Çoşkun bey i destekliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı