REKLAMI GEÇ

Susurluk kazası yapan kamyonun şoförü yıllar sonra yine gündemde

Susurluk kazası yapan kamyonun şoförü yıllar sonra yine gündemde

Polis-mafya-siyaset ilişkilerini gün yüzüne çıkaran kaza olarak tarihe geçen 1996’daki Susurluk Kazası’nın mağdur kahramanı Buldanlı şoför Hasan Gökçe, Cumhuriyet Gazetesi’nden Barış Pehlivan’a konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2021 Salı, 12:15

1996’da Balıkesir’in Susurluk ilçesinde polis-mafya-siyaset ilişkilerinin ortaya saçıldığı kaza tarihe geçmişti. O kazadan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmazken, o dönem kamyon şoförü Hasan Gökçe, kahraman ilan edilmişti.

Ancak aradan geçen zamanda, kahraman’ bir mağdura’ dönüştü. Önce kazadaki bütün kusur kendisine yüklendi ve binlerce liralık tazminatla karşı karşıya kaldı. Şoförlük yaparak hayatını kazanan Gökçe, önce tarihe geçen kamyonunu kaybetti, sonra işini kaybetti, borçlar nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Bugünlerde devlet-mafya ilişkileri tekrar gündeme gelirken Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde Buldanlı Hasan Gökçe’ye yer verdi.

Pehlivan; Gökçe’ye, Sedat Peker’in videolarını izleyip izlemediğini sordu.

Pehlivan’a, Türkiye’nin gündemine oturan o videoları izlemediğini anlatan Gökçe, “Kendi derdimdeyim, karnımı doyurmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Pehlivan yazısına şöyle devam etti:
“Yakınları sürekli “izle” diyormuş ama onun tepkisi netti: “Bu konulardan çok yoruldum, ilgilenmiyorum.”

Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us’un ölümüne yol açtı, Susurluk kazası. Hasan Gökçe dönemin parasıyla on milyonlarca lira tazminat ödemeye mahkûm oldu. Öğrendim ki ödeyememiş o parayı da.

Yardım vaadinde bulunanlara ne oldu?

Bir dönemin unutulmayan ismi, “hepsi lafta kaldı” diye bitirdi konuşmasını.”

Yazının tamamını okumak için linki tıklayın:

 https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-pehlivan/susurluk-soforuyle-konustum-1838904

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı