REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı Erbay: Denizli’de günlük 300 pozitif vaka görülüyor

Tabip Odası Başkanı Erbay: Denizli’de günlük 300 pozitif vaka görülüyor

Denizli Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay, günlük 1.500 PCR testi yapılan Denizli’de 250-300 pozitif vaka ile karşılaşıldığını söyledi. Öte yandan, Denizli Devlet Hastanesi dışında 6 hastane daha korona hasta kabul edebilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2020 Salı, 14:25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre; Denizli’de eylül ayında korona pozitif hasta sayısında yüzde 60 artış gözlendi. Hem kent merkezinde hem de bazı ilçelerde vaka sayılarında yaşanan hızlı yükseliş İl Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi. Daha önce sadece Denizli Devlet Hastanesi’nde korona hastalarının tedavisi yapılırken 6 hastaneye daha hasta kabulü için hazır olunması talimatı verildi.

SERVERGAZİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI
Yaklaşık 200 hastası bulunan ve kapasitesi dolmaya yaklaşan Denizli Devlet Hastanesinden sonra Servergazi Devlet Hastanesi de yatışlı tedavileri kabul etmeye başladı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ise yoğun bakım için 20 yatak ayırdı ve hasta kabulüne hazır hale getirildi. İlçelerde ise Tavas, Acıpayam, Buldan ve Çivril devlet hastaneleri korona hastalarını kabul edecek.

GÜNLÜK 300 POZİTİF VAKA
Kentteki durumu değerlendiren Denizli Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay; “Denizli’de vaka sayısı yüzde 60 oranında yükseldi. Hastalığın tespiti için günlük 1.500’e yakın PCR testi yapılıyor. Bu testlerde 250-300 kadar pozitif vaka ile karşılaşılıyor. Maalesef bu sayı giderek artıyor. Hastalık yayılma eğiliminde. Sürekli maske, mesafe, hijyen diyoruz ama önemli olan daha ilk basamakta tedbiri almak. Hareketliliğin kısıtlanması önemli bir etken. Daha önceki tedbirlerden sonuç alınmıştı. Kalabalık yerlerde bulunan insanlar sirküle eden havayı soluyor ve risk yükseliyor. Kalabalığın olduğu her ortam riskli” diye konuştu.

Yorumlar

Kazım   -  Bağlantı 23 Eylül 2020, 08:52

Devlet yalan söylemek başka bir şey yapmadığı için gerçek bilgiyi almakta zorlanıyorsunuz.Hastanlere gidin bakın bakalım kaç hasta geliyor burdan yazmak kolay.Ayrıca hastaneler dolmasın tabi ki.

Bilal   -  Bağlantı 22 Eylül 2020, 18:59

Sen virüslüsün evde kal deniliyor kalan yok ee hastane dolmasın doluyor para cezasi kesilmesin deniliyor maske sosyal mesafe en üstten en alta kadar söz tutan yok eee bir zahmet hastanede dolacak yani.

Bilal   -  Bağlantı 22 Eylül 2020, 18:57

Ne var bunda abartmayın bu kadar hastane dolar da boşalır da yani Siyasete alet edilecek bir konu değil bu ama nedense Hastane doluluk oranı konuşuyorlar Hastane dolmasın mı yani .

bahtiyar   -  Bağlantı 22 Eylül 2020, 16:36

ayıptır yaptığınız haberlerin doğruluğunu bir sorgulayın
günlük 300 kişiyse türkiye de birinciyiz demektir. ne hastane
yeter buna ne doktor burası istanbul değil Denizli

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı